Portugal sejrede forgæves

0

Det lykkedes Portugal at hive en 2-1-sejr hjem over Ghana. Men resultatet er ikke nok til videre avancement for portugiserne.

I gruppe D krævede det et lille mirakel, hvis Portugal skulle videre til ottendedelsfinalerne. Til gengæld så det ikke helt så umuligt ud for Ghana. Men kravet for begge mandskaber var en sejr.

Portugiserne var farligst i kampens indledning, hvor Cristiano Ronaldo i to omgange var tæt på. Først ramte han overliggeren, og kort efter brændte en yderst stor hovedstødschance.

Ghana viste dog også tænder, da Asamoah Gyan misbrugte en friløber overfor keeper Beto. I stedet kunne Portugal efter en halv times spil tage føringen.

Et indlæg fra Miguel Veloso forsøgte John Boye at cleare, men i stedet sendte han bolden i eget net via både overligger og stolpen. 1-0 Portugal, som også var stillingen ved pausen.

Til gengæld skulle ghaneserne kun bruge ca. ti minutter af anden halvleg på at udligne. Asamoah Gyan, der brændte friløberen i første halvleg, fik headet udligningen i kassen efter et indlæg fra Kwadwo Asamoah.

Uafgjort kunne ingen af holdene bruge, og det endte da også med en Portugal-sejr. Et indlæg fik Ghanas keeper ikke clearet ordentligt, og så kunne en fri Cristiano Ronaldo score sit første mål ved VM 2014.

Trods flere gode forsøg til Ronaldo blev der ikke scoret yderligere, og derfor vandt Portugal over Ghana. Men begge hold må alligevel forlade VM efter gruppespillet.

Til gengæld er USA og Tyskland videre fra gruppe G til ottendedelsfinalerne, hvor det senere i aften bliver afgjort, hvem de skal møde.