Derfor er VM (og sport) så populært

0

For folk, der ikke går op i sport, kan det forekomme som en gåde, hvad det er, sportsfans er så vilde med, at de kan bruge timer og atter timer på at følge et bestemt hold, en bestemt sportsgren eller en bestemt atlet. Ikke desto mindre så 3,5 milliarder - næsten halvdelen af jordens befolkning - VM-slutrunden 2018 i TV. Men hvad er det egentlig, der er så fedt ved det?

I tykt og tyndt

Det kan være en følelsesmæssig rutsjetur at være hardcore sportsfan. Lige så euforisk det kan være, lige så deprimerende kan det også være at følge sit yndlingshold i tykt og tyndt gennem sejre og nederlag. Måske startede det bare med, at du var vild med sportsgrenen, men nu kender du jo alle spillerne personligt… altså næsten… fra skærmen og stadion. De fortjener selvfølgelig al din support. Og du er ikke den eneste, der har det sådan. For mange er en stor del af sportsoplevelsen, fan-kulturen. Det kan sikkert for en udenforstående virke små-tosset, når den ene halvdel af et stadion er ved at flyve ud af deres sko af lykke, mens den anden halvdel er gået i koma eller er ved at koge over af vrede. Men når flere tusinde mennesker bliver ramt af den samme følelse på samme tid, opstår der et helt særligt fællesskab, man skal opleve for at kunne forstå.

National guld-feber

Dette særlige fællesskab og sammenhold er selvfølgelig allermest tillokkende, når det går rigtig godt. Det er faktisk som om, at jo bedre det går, jo flere vil være med til festen. Når f.eks. VM-guldet er i sigte, er selv Tante Oda helt fremme i sofaen, ildrød i hovedet og næsten farlig. Vi oplevede det for ganske kort siden, da herrelandsholdet i håndbold vandt VM efter en overbevisende sejr over Norge. De fleste fjernsyn var tændt, og 15.000 fans havde fundet vej til Jyske Bankboxen til trods for, at de i forvejen kostbare billetter endte med at blive mere end fordoblet af sortbørshajer. Når der opstår den form for folkefest, kan det naturligvis også aflæses på antallet af sportsbets. Hvis du også vil gøre din næste sportsoplevelse endnu mere spændende, kan du besøge Leovegas, der er et af de absolut bedste casinoer inden for sportsbetting.

En kærkommen flugt fra hverdagen

For mange er sport en måde at slippe lidt væk fra en hektisk hverdag. En mulighed for at få et par timer i en anden verden. Den kan både være alene foran fjerneren eller sammen med alle de andre på stadion, og i en, for de fleste, stresset hverdag, kan det jo aldrig anbefales nok at få koblet fra i ny og næ. Heldigvis er det dig selv, der bestemmer, om det skal være med en massage, en tur i skoven eller en fodboldkamp! Det siges endda, at der kan være ganske mange helbredsmæssige fordele ved at se sport. Det kan være ganske nyttigt at vide, hvis nogen skulle være uenige med dig.

Skriv en kommentar