Hareide: Landsholdet er en ideel udfordring

_MG_7236

Tilbage i december 2015 blev det offentliggjort, at norske Åge Hareide er ny landstræner for det danske fodboldlandshold, efter at Morten Olsen har trukket sig tilbage efter 15 års tro tjeneste.

Dermed bliver det Hareide, som forhåbentligt kan føre Danmark til VM 2018 i Rusland. Den 62-årige træner har masser af erfaring med sit fædrelandshold Norge, som han var landstræner for i gennem 5 år.

Derudover har Hareide også trænet bl.a. Brøndby IF og Malmø FF, sidstnævnte hjalp han med at kvalificere sig til UEFA Champions League for første gang i 2015/16 sæsonen.

Hvis du tror, at Hareide og det danske landshold kommer med til VM 2018, kan du godt begynde at forberede dig på fodbold betting. Hareide er i hvert fald spændt over sit nye job, der holder på mange udfordringer.

”Danmark har altid været et af de førende hold inden for skandinavisk fodbold, og jeg ved at landsholdet har meget potentiale,” udtaler Åge Hareide til FIFA’s officielle hjemmeside.

”Danmark er et land som altid producerer gode fodboldspillere, og som jeg ser det har den nuværende generation en god balance mellem erfarne spillere, der spiller i udlandet, og unge spillere som er på vej til gennembrud.”

”Jeg så dette job som en ideel udfordring for mig, på dette tidspunkt i min karriere,” tilføjer nordmanden.

Har stor respekt for Morten Olsen

Åge Hareide har endnu ikke haft fornøjelsen af at være landstræner for et hold under VM, men det håber han at kunne få ændret på snart, i samarbejde med det danske landshold.

Han er godt klar over, at han påtager sig en svær opgave og et stort ansvar, især efter Morten Olsens lange æra som dansk landstræner.

Dog tror han på, at hans tidligere erfaring inden for dansk og international fodbold vil kunne hjælpe ham godt på vej.

”Jeg kender Morten meget godt, og han er en jeg har haft stor respekt for lige siden vi spillede mod hinanden i internationale landskampe,” lyder det fra Åge Hareide.

”I den nyere tid har jeg haft meget med ham at gøre som trænerkollega, og jeg har altid godt kunne lide hans type fodbold.”

”Som træner vil du altid gøre det på din egen måde, men jeg ved at basis tingene vil være på holdet takket være det arbejde Morten har gjort,” tilføjer Hareide.

Vil holde øje med Polen og Rumænien

I de kommende VM kvalifikationskampe kommer Danmark til at møde Armenien, Kazakhstan, Montenegro, Polen og Rumænien.

En kvalgruppe, som Hareide er sikker på at han og de danske herrer nok skal komme igennem.

”Jeg synes det er en meget interessant gruppe. Vi ved at vi skal være raske på fødderne, for at få de point vi behøver,” siger Åge Hareide.

”Polen og Rumænien er umiddelbart vores stærkeste rivaler, og det gode er at vi har mange muligheder for at studere dem nærmere ved EM.”

”Hvis holdene møder hinanden (ved EM, red.), som jeg tror de kan, mener jeg vi har en god chance.”

”Det, som jeg godt kan lide ved Danmark, er, at det er en stor fodboldnation. Det er en sand ære at træne det danske landshold,” lyder det til slut fra Danmarks nye landstræner.