VM-dommer: Peter O’Leary

0

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Vi tegner her et portræt af dommeren Peter O'Leary fra New Zealand.

Fakta:

Nationalitet: New Zealand
Født: 03-03-1972
Sideerhverv: Lærer
International siden: 2003

Der er udtaget to dommere fra den oceaniske verdensdel, og den ene er Peter O’Leary fra New Zealand. Som flere af sine dommerkollegaer startede Peter O’Leary med selv at være spiller. Han droppede dog fodboldkarrieren til fordel for en karriere som dommer, da han fandt ud af, at han næppe kunne drive det langt som fodboldspiller.

O’Leary blev international dommer i 2003, men har dømt siden 1994. I dag dømmer han i den bedste Australske og New Zealandske liga. Hans første internationale kamp var opgøret mellem Solomon Island og Australien.

Siden sin debut har Peter O’Leary blandt andet dømt ved U20-VM i Canada i 2007, hvor han dømte to gruppekampe. Han har derudover dømt ved VM for klubhold tre gange – første gang i 2007, hvor han ledte opgøret om tredjepladsen mellem Étoile du Sahel og Urawa Red Diamonds. I 2008 dømte han kampen om femtepladsen, mens han i 2009 dømte en kvartfinale.

På cv’et har han også en kamp ved OFC Nations Cup, hvor han i 2008 dømte opgøret mellem Fiji og New Caledonia. Herudover kan nævnes, at han også har dømt ved OFC Champions League. I sæsonen 2008/09 dømte han to gruppespilkampe, og dette var også tilfældet i sæsonen 2009/10.

I 2009 var han med til endnu en VM-slutrunde for ungdomslandshold. Han dømte tre kampe ved U20-VM i Egypten. Blandt andet 1/16-finalen mellem Ghana og Sydafrika.

Peter O’Leary har dømt to kvalifikationskampe til VM-slutrunden i Sydafrika til sommer; Fiji – New Caledonia og Vanuatu – Fiji.

Skriv en kommentar