Berg og Sverige ydmygede Luxembourg

0

Sverige storspillede og vandt 8-0 over Luxembourg efter fire mål af Marcus Berg. Sejren betyder, at Sverige nu er usandsynlig tæt på mindst andenpladsen.

Sverige kunne med en sejr hjemme over Luxembourg tage et stort skridt mod minimum to playoff-kampe i november.

Før dagens kampe lå de på andenpladsen - tre point foran Holland. Og da målscorer, hvor Sverige er klart bedre end Holland, tæller før indbyrdes kampe, ville tre point altså lune gevaldigt for vores naboer.

Og det startede planmæssigt for Sverige, som allerede efter ti minutters spil kom i front, da Andreas Granquist sikkert satte et straffespark i nettet til 1-0.

Efter 18 minutter blev 1-0 til 2-0, da Ola Toivonen spillede sin angrebskollega Marcus Berg fri. Den 31-årige skarpetter svigtede ikke, og så så det rigtig godt ud for svenskerne.

Sverige tog sig herefter en lille puster, inden de ti minutters tid før pausen igen straffede Luxembourg, som smed bolden væk i opspillet.

Bolden havnede hos Toivonen, der igen spillede Berg fri. Og efter to forsøg lykkedes det for ham at få nettet til at blafre igen. 3-0 var stillingen ved pausen.

Berg var dog ikke færdig, og otte minutter inde i anden halvleg driblede han sig igennem gæsternes forsvar og sparkede bolden med den største selvfølgelighed i kassen til 4-0 - og dermed hattrick af Berg.

Efter en times spil blev det også 6-0, da Sebastian Larsson slog et frispark ind i pandebrasken på Mikael Lustig, som nemt kunne udbygge den svenske føring.

Kort efter var den igen gal i Luxembourgs forsvar, da de for anden gang i opgøret begik straffespark. Og endnu engang var Granquist iskold. 6-0 til Sverige, som nu havde en målscore, der var 12 mål bedre end Holland.

Svenskerne var dog stadig ikke tilfredse, og med 20 minutter igen slog den tidligere FCK-back Ludwig Augustinsson et fremragende indlæg ind til Berg, som med sin fjerde scoring i opgøret kunne heade Sverige på 7-0.

Bergs angrebsmakker Toivonen havde hidtil i kampen "kun" markeret sig som oplægger, men med et kvarter igen ville han også lege med. Med en sublim firsttimer bankede han hjemmeholdet på hele 8-0.

Efter dette virkede svenskerne tilfredse, og der blev ikke scoret yderligere. Dermed sluttede med en imponerende sejr til Sverige på 8-0, som altså betyder, at de nu er millimeter fra gruppe A's andenplads, mens de samtidig stadig kan nå at slutte som etter.

Skriv en kommentar