Slovenien tog alle tre point efter stort drop

0

Selvom Algeriet måske havde flest chancer og var det bedste hold på banen i Polokwane, så lykkedes det for Slovenien og Robert Koren at snuppe alle tre point efter et kæmpe drop fra den algeriske keeper.

Allerede fra kampens start tegnede kampen sit tydelige billede, hvor ingen af holdene ville forcere noget. Alligevel var Algeriet mest i besiddelse, mens Slovenien lignede et hold der stadig led af jetlag. Det var også det nordafrikanske mandskab der fik kampens første reelle tilbud, men det ellers flotte frispark fra Nadir Belhadj blev reddet af en sikker Handanovic i det slovenske mål.

Og generelt var det den algeriske venstreside bestående af Portsmouth-backen Nadir Belhadj og Wolfsburg-kanten Karim Ziani, der udgjorde den farligste del af kampen med deres udfordringer og indlæg.

Men efter frisparksforsøget fra Belhadj i det tredje minut formåede ingen af holdene at skabe noget, og det var noget en dødbider i langt det meste af første halvleg. Først efter 36 minutter fik vi kampens næste store tilbud, da den algeriske forsvarsspiller Halliche headede en hjørnesparksbold lige forbi fjerneste stolpe.

En dødkedelig og chancefattig første halvleg blev fløjtet af med stillingen 0-0, og lige umiddelbart var der intet der tydede på at dette scenarie skulle blive ændret. I pausen valgte ingen af holdene at ændre noget, og dermed lagde det op til endnu en kedelig anden halvleg.

Og selvom Algeriet havde mest at byde på, så var det som forventet også en noget chancefattig anden halvleg der udspillede sig i Polokwane. Hassan Yebda forsøgte sig efter 56 minutters spil, men afslutningen passerede stolpen marginalt.

Slovenien havde i kampens første time skuffet fælt, og selvom de var lige så meget i besiddelse som Algeriet, så var afrikanerne farligst, og det var svært at se hvor det skulle komme fra på daværende tidspunkt, hvis Slovenien skulle stjæle alle tre point.

Afslutningen efter 65 minutter fra Robert Koren var det nærmeste de kom på en føring, men heller ikke anføreren havde held i sprøjten, og i stedet kom Algeriet tættere på ved indskiftede Ghezzal, der forsøgte sig med et fint spark mod Handanovic.

Ghezzal var igen tæt på få minutter senere, da Karim Ziani serverede et indlæg i panden på den indskiftede angriber, men hans hovedstød var en halv meters penge over det slovenske mål.

Netop Ghezzal stod kort tid efter for et af kampens dummeste indslag, da han tæmmede bolden med armen i det 72. minut og modtog sit andet gule kort, hvilket betød at han dermed måtte gå tidligt i bad. En streg i regningen for den indskiftede Ghezzal, der også tidligere havde modtaget et dumt gult kort, blot ti sekunder efter sin indskiftning.

Dermed spillede Slovenien kampens sidste godt tyve minutter i overtal, og selvom Slovenien var en mand mere på banen fik Algeriet alligevel et kæmpe tilbud med et kvarters tid igen, da Soler snorksov og lod Ziani opsnappe en løs bold. Heldigvis for Slovenien var Handanovic vågen i kassen, og fik reddet situationen ud med et godt indgreb.

Den slovenske anfører Robert Koren reddede trådene ud for de ellers tamme slovenere med ti minutter igen, da han modtog bolden på kanten af feltet. Nogen god afslutning blev det ikke til, men præcis som i gruppens anden kamp, fik vi et målmandsdrop, da den algeriske keeper Chaouchi mistede grebet om bolden og måtte lade sig passere til en slovensk føring.

Algeriet forsøgte sig kort tid efter med indskiftninger af Rafik Safir og Adlene Guedioura i stedet for Karim Matmour og Foued Kadir, mens Slovenien bragte Nejc Pecnik Andrej Komac ind på bekostning af Valter Birsa og Aleksander Radosavljevic, dog uden at det havde stor positiv effekt på nogen af holdene. 

To minutter inde i overtiden havde Algeriet muligheden for at udligne, men det akrobatiske spark fra Bougherra blev sendt over mål, og dermed kunne Slovenien køre den smalle og lidt ufortjente sejr hjem, mens Algeriet nu får meget svært ved at nå videre.

Kampens spillere:

Algeriet – Nadir Belhadj: Venstrebacken var en evig trussel offensivt for det algeriske mandskab, og han var det farligste kort. Han havde mange gode aktioner offensivt, og selvom Karim Ziani også var meget indblandet i spillet, var det Belhadj der skabte det farligste for Algeriet.

Slovenien – Samir Handanovic: Sloveniens keeper var bedste mand, og leverede ud over at par flotte redninger også sikkert spil nede bagi. Slovenien havde ikke mange iøjnefaldende spillere i dag, men Handanovic var en sikker sidste skanse.

Skrevet af Kasper Nielsen

Skriv en kommentar