Spillerforening vil i dialog med FIFA om hjernerystelser

0

Spillernes fagforening vil meget gerne undgå situationer som den, der udspillede sig under kampen mellem Uruguay og England, hvor en spiller spillede med hjernerystelse.

Der udspillede sig en højdramatisk episode mellem Uruguay og England, da Uruguays venstreback Alvaro Pereira bogstaveligt talt blev knockoutet af Englands Raheem Sterling.

Pereira var tydeligt mærket og lidt groggy kort tid efter. Uruguays læge vurderede, at han skulle skiftes ud, men Pereira insisterede på at fortsætte kampen, selvom han formentlig havde pådraget sig en hjernerystelse.

Det mener spillernes internationale fagforening, FIFPro, at der skal ændres på i fremtiden. Organisationen skriver, at FIFA må kigge nærmere på reglementet.

"Vi beder om en dialog med FIFA, der øjeblikkeligt må garantere for sikkerheden for spillerne. Det må være deres førsteprioret for resten af turneringen," skriver FIFPro på sin hjemmeside.

FIFPros forslag lyder, at der skal være nogle uvildige læger tilknyttet hver kamp, som kan vurdere situationen helt objektivt.

Mens et hold kan få lov til at skifte en anden spiller midlertidigt ind, mens en skadet spiller bliver behandlet udenfor banen.

"Fodbold er fyldt med eksempler på spillere, der spiller videre, selv om de måske har pådraget sig en hjernerystelse. Pereira krævede at spille videre og modsatte sig holdetlægens råd om, at han skulle lade sig udskifte. FIFPro kan godt forstå, at der er øjeblikke, hvor en spiller vil reagere på den måde. Men netop her skal spillerne beskyttes bedre, så de ikke tager forhastede beslutninger."

Skriv en kommentar