VM 2018-holdanalyse: England - Læs alt om Englands VM-trup

VM 2018-holdanalyse: England

0

England er kvalificeret til en VM-slutrunde for 6. gang i træk. Her kan du læse mere om deres VM-historie, landstræner og truppen til VM 2018.

Fakta:

Fulde navn: England
Hovedstad: London
National-stadion: Wembley Stadium (90.000 tilskuere)
Antal indbyggere: 54.786.300
Øgenavn til landsholdet: The Three Lions (De tre løver)
Placering på verdensranglisten: 15 (november 2017)
Flest landskampe: Peter Shilton (125 kampe)
Flest mål: Wayne Rooney (53 mål)
Største sejr: Irland - England: 0-13 (31. juli, 1882)
Største nederlag: Ungarn - England: 7-1 (23. maj, 1954)

Englands største resultater:

EM:
Nummer 3 i 1968

VM:
Vinder i 1966

Englands VM-erfaring:

VM-historik:
1950: Gruppespil
1954: Kvartfinale
1958: Gruppespil
1962: Kvartfinale
1966: Vinder
1970: Kvartfinale
1982: Gruppespil
1986: Kvartfinale
1990: Fjerdeplads
1998: 1/8-finale
2002: Kvartfinale
2006: Kvartfinale
2010: 1/8-finale
2014: Gruppespil

I England snakker de stadig om 1966, hvor de vandt VM i fodbold. Det er nemlig eneste gang, at englænderne er nået helt til tops i en stor fodboldslutrunde.

Ved seneste VM skuffede England fælt, da de allerede efter de første to kampe var færdige i en ellers overkommelig indledende gruppe med Italien, Uruguay og Costa Rica.

Største skuffelse for englænderne var, da de højst overraskende ikke formåede at kvalificere sig til VM i 1994 i USA.

Englands vej til VM 2018:

England var ganske overbevisende igennem hele VM-kvalifikationen. Således var de et af allerførste europæiske mandskaber, der bookede billetten til Rusland.

Den fodboldgale nation var dog i en forholdsvis nem gruppe med Slovakiet, Slovenien, Skotland, Litauen og Malta. I de ti kvalkampe lykkedes det England at sejre hele otte gange, mens de resterende to opgør endte uafgjort.

Topscorer for englænderne i VM-kvalifikationen blev ikke overraskende Tottenhams Harry Kane, der fik modstandernes netmasker til at blafre fem gange.

Englands landstræner - Gareth Southgate:

Navn: Gareth Southgate
Født: 3. september 1970
Nationalitet: England
Landstræner siden: 2016
Træner-karriere: Middlesbrough, England U21, England

Portræt:

47-årige Gareth Southgate har været manager, siden han i 2006 overtog tøjlerne i Middlesbrough, hvor han afløste Steve McClaren, der var blevet ansat som engelsk landstræner.

I oktober 2009 blev Southgate afskediget som manager i Middlesbrough, hvilket førte til en lang pause fra trænergerningen for den tidligere engelske landsholdsspiller.

Først i august 2013 var han tilbage på trænerbænken, da han blevet udnævnt som manager for Englands U21-landshold. Han fik en treårig kontrakt.

Under Southgates ledelse kvalificerede det engelske U21-mandskab sig til EM-slutrunden i Tjekkiet i 2015, hvor gruppespillet blev endestationen.

Trods den knap så overbevisende U21-slutrunde blev Southgate i september 2016 ansat som midlertidig engelsk landstræner, da Sam Allardyce, som hidtil havde stået i spidsen for nationen, forlod jobbet efter en igangværende skandale.

Efter cirka to måneder i spidsen for The Three Lions, hvor det blev til sejre over Malta og Skotland samt pointdelinger mod Slovenien og Spanien, blev Southgate udpeget som permanent engelsk landstræner.
Southgate fik en fireårig kontrakt, og første mål lykkedes til fulde, da han formåede at kvalificere England til sommerens VM-slutrunde i Rusland.

Næste mål for Southgate er at komme langt til VM i Rusland. Mange vil forvente guld, men mindre kan bestemt også gøre det, da Southgates mandskab ikke er blandt de tre-fire stærkeste mandskaber.

Embed from Getty Images

Analyse af Englands VM 2018-trup:

Det engelske landshold råder over et hav af klassespillere i samtlige kæder. Samtidig er der mange spændende talenter på vej, hvilket fornemme præstationer ved flere ungdomsslutrunder det seneste års tid vidner om.

Spørgsmålet er, om englænderne, som er placeret i andet seedningslag, kan få det til at fungere i Rusland, når der som altid hviler et kolossalt pres på spillernes skuldre.

Der er ingen tvivl om, at potentialet er til stede hos Gareth Southgates tropper. Men at vise det til en stor slutrunde er noget helt andet. Det kan mange tidligere engelske generationer skrive under på.

Målmænd:

I målet er Joe Hart et sikkert førstevalg. Den 30-årige keeper, der siden sommeren 2017 har været på leje hos West Ham, stod ni ud af ti VM-kval-kampe for England.

Stokes Jack Butland fik tiende og sidste kvalifikationskamp, hvor han holdt buret rent i udekampen mod Litauen.

Forsvaret:

I det engelske midterforsvar skal Gary Cahill, John Stones og Phil Jones slås om de to pladser i start-11’eren. Det er dygtige spillere, som har masser af erfaring fra topklubber i Premier League.

De to backs vil formentlig blive indtaget af Tottenhams Danny Rose og hans tidligere klubkammerat Kyle Walker, der nu tørner ud for ligakonkurrenterne fra Manchester City.

Englands defensive styrker blev vist i VM-kvalifikationen, hvor englænderne kun lukkede tre mål ind, hvoraf de to – mod Skotland – endda var direkte på frispark.

Midtbanen:

Der er masser af kvalitet på den engelske midtbane, som formentlig bliver indtaget af en række unge spillere til VM.

Tottenhams kreative og målfarlige offensivspiller Dele Alli skal sammen med Raheem Sterling og Marcus Rashford stå for at skabe chancer, mens Jordan Henderson og Eric Dier på den centrale midtbane skal opretholde balancen.

Udover de fem ovenstående spillere råder Gareth Southgate også over flere interessante navne, der kan sættes ind fra bænken og bruges som en plan B.

Angrebet:

Englands ubestridte angrebsstjerne er 24-årige Harry Kane. Tottenham-angriberen spillede – sammen med resten af det engelske landshold – forfærdeligt ved EM 2016, hvorfor det er tid til revanche nu for den træfsikre angriber.

Kane har spillet en række fantastiske sæsoner i Tottenham, og som tidligere nævnt blev han også engelsk topscorer i VM-kvalifikationen.

Hvis England skal have succes til sommer, afhænger meget af, om Kane rammer det tårnhøje niveau, han har vist, at han besidder.

Hold øje med: Dele Alli

Siden Dele Alli i 2015/2016-sæsonen slog igennem i Tottenham, er det gået stærkt.

Den unge offensivspiller har udviklet sig til en stor profil på London-mandskabet, hvilket førte til debut på det engelske A-landshold i oktober 2015, hvor han fik spilletid i EM-kvalifikationskampen mod Litauen.

Alli kan blive én af de helt store oplevelser under sommerens VM-slutrunde, og selvom han stadig er ung, vil de krævende engelske fans også forvente meget af ham.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar