USA sikrede 1/8-finalebillet i overtiden

0

USA var involveret i et hav af chancer, da de i dag mødte Algeriet i gruppe C. Men det var først i de døende minutter, at Landon Donovan kunne sikre 1/8-finalebilletten.

USA badede i scoringsmuligheder, da de i dag tog hul på den sidste kamp i gruppespillet, hvor modstanderen var Algeriet.

I første halvleg var Algeriets forsvar en ren gavebod, men USA formåede ikke at udnytte de utallige af store muligheder, som de fik tilbudt på et sølvfad.

Clint Dempsey var uheldig for USA, da han fik sit mål fejlagtigt annulleret for offside efter bare 21 minutters spil.

Inden første halvlegs sidste fløjt, havde holdet også to enorme muligheder. Først ved Landon Donovan, der spillede Dempsey helt fri med målmanden og siden hen Jozy Altidore, der misbrugte en ripost fra Donovans afslutning.

Stillingen var dermed 0-0 ved pausen, og det kunne ingen af holdene bruge til noget, eftersom England på dette tidspunkt førte 1-0 i det andet opgør i gruppen.

I anden halvleg var USA igen det mest dominerende mandskab på banen alt imens Algeriet stod langt tilbage på banen og forsøgte at forsvare. Clint Dempsey fik sin tredje store mulighed i kampen efter et kvarter, men hans skud ramte overliggeren.

Amerikanerne havde nu indskiftet Edison Buddle og han meldte sig også ind i kampen med et hovedstødsforsøg, men bolden ville ikke ind over målstregen for USA.

Men USA valgte ikke at give op, og i stedet endte retfærdigheden med at ske fyldest i de døende minutter. Landon Donovan opsnappede den løse bold efter endnu et forsøg, og så kunne han køligt med indersiden lægge bolden ned i modsatte side af, hvor målmanden stod til slutresultatet 1-0.

Algeriets anfører Anther Yahia stod bag noget dramatik kort tid efter, da han blev præsenteret for sit andet gule kort, og så kunne han se resten af kampen fra omklædningsrummet.

USA's 1-0-sejr betyder, at de vandt gruppe C foran det engelske landshold. Derfor skal USA nu møde nummer to i gruppe D i ottendedelsfinalerne.

Kampens spillere:

USA - Landon Donovan: Angriberen var igennem hele opgøret en giftig herre, da han kom frem til mange muligheder, og også forsøgte at score et pænt stykke udenfor feltet nogle gange. I slutningen af opgøret kunne han så langt om længe sætte det sidte punktum i kampen, da han blev matchvinder med målet til 1-0.

Algeriet - Raïs M'Bolhi Ouhab: Målmanden for Algeriet var tæt på, at sikre et clean-sheet, da han igennem det meste af opgøret stod i vejen for USA's massive pres mod hans mål. Han viste i en række situationer, at han også er god en-mod-en, hvor han var meget koldblodig i situationen, hvilket gav pote. Men han kunne ikke stille meget op ved scoringen.

Skriv en kommentar