VM 2010-profiler: USA

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de amerikanske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

 

MÅLMAND: TIM HOWARD

Fakta: 

Fulde navn: Timothy Matthew Howard

Position: Målmand

Klub: Everton FC

Højde: 1,87 meter

Vægt: 88 kilo

Fødselsdag: 06/03/1979

Landskampe/mål:

Biografi

Som high school-elev var Howard både basketball-stjerne og fodboldstjerne, dog ikke på mål, men på midtbanen. Han var dog markant bedre i målet, hvor han blev flyttet ned under sit high school-ophold. Efter endt uddannelse fik han sin første kontrakt med North Jersey Imperials i 1997.

Derefter gik turen året efter til New York MetroStars (nuværende NY Red Bulls), for hvem han fik 88 kampe, inden Europa, i 2003, lokkede for meget.

Manchester United havde kæmpet for at finde den rette afløser for Peter Schmeichel, der havde forladt klubben efter The Treble i 1999. Fabian Barthez havde været det oplagte valg, men hans til tider noget flagrende stil, gjorde ham for ustabil og man søgte derfor mod USA, hvor Tim Howard blev erhvervet. På trods af en flot start for Howard, mistede han dog selvtillid i foråret 2004 og mistede sin plads til Roy Carroll. Han fik chancen fra starten af næste sæson igen, men blev hurtigt overhalet af Carroll igen.

I 2006 tog han så turen til Everton FC, for hvem han stadig spiller og han har indtil videre fået 148 ligakampe for klubben.

Landsholdsdebuten kom i 2002 mod Ecuador og han har siden spillet 55 kampe for amerikanerne.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: OGUCHI ONYEWU

Fakta: 

Fulde navn: Oguchialu Chijioke Onyewu

Position: Forsvarsspiller

Klub: AC Milan

Højde: 1,92 meter

Vægt: 91 kilo

Fødselsdag: 13/05/1982

Landskampe/mål: 56 (5)

Biografi: 

Onyewus forældre stammer fra Nigeria, men han blev selv født i Washington D.C.. Han spillede collegefodbold inden han i 2002 blev hentet til franske Metz, for hvem han opnåede tre ligakampe. I hans tid i klubben var han også lejet ud til La Louvière, hvor det blev til noget mere spilletid.

I 2004 skiftede han til belgiske Standard Liège, hvor han på fem år opnåede hele 139 ligakampe. Oveni dette skal det siges, at han havde en sæson hvor han var udlejet til den engelske klub Newcastle United.

Hans spil i Belgien gav ham sidste sommer en kontrakt med den italienske storklub AC Milan. Desværre for ham, blev det meste af sæsonen ødelagt af skader. Han har dog fået forlænget sin kontrakt med et år, så den nu udløber i 2013. Efter hans eget ønske, får han dog ikke løn for det sidste år.

Landsholdsdebuten kom d. 13. oktober 2004 mod Panama. Siden dengang er det blevet til 56 kampe og fem mål for forsvareren.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: LANDON DONOVAN

Fakta: 

Fulde navn: Landon Timothy Donovan

Position: Midtbanespiller

Klub: Los Angeles Galaxy

Højde: 1,73 meter

Vægt: 72 kilo

Fødselsdag: 04/03/1982

Landskampe/mål: 126 (45)

Biografi: 

Som ungdomsspiller gik Landon Donovan på IMG Soccer Academy, for derefter at tage til tyske Bayer Leverkusen i 1999. Han fik dog aldrig rigtig succes og grundet sin utilfredshed, fik han lov at blive lejet ud til San José Earthquakes i 2001 og frem til 2004.

Her lykkedes det ham at spille 87 kampe, inden hans kontrakt med Bayer Leverkusen udløb. Dette fik ham til at skifte til Los Angeles Galaxy i 2005. Her fik han imidlertid god succes. Da David Beckham så udførte sin første lejeaftale med AC Milan i 2009, valgte Donovan at tage med over Atlanten, for at spille for tyske Bayern München.

I 2010 tog de begge af sted igen, men Donovan tog denne gang til engelske Everton, for hvem han spillede fra januar til marts, inden han igen vendte tilbage til Galaxy og starten på MLS-sæsonen 2010.

Landsholdsdebuten kom allerede i 2000 i en kamp mod Mexico og siden er det blevet til 126 kampe og rekorden på 45 mål.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: JOZY ALTIDORE

Fakta: 

Fulde navn: Josmer Volmy Altidore

Position: Angriber

Klub: Villarreal CF

Højde: 1,85 meter

Vægt: 72 kilo

Fødselsdag: 06/11/1989

Landskampe/mål: 29 (9)

Biografi

Jozy Altidore har, ligesom Donovan, sin opdragelse fra IMG Soccer Academy. Han blev dog i USA til at starte med og blev valgt som 17 i draften, af New York Metrostars. Han fik sin debut i 2006 og nåede 37 kampe i MLS for NY Red Bulls, som klubben ændrede navn til.

I 2008 skiftede han til spanske Villareal CF, men i hans to år i klubben er det kun blevet til seks kampe og et mål. Han har imidlertid også været udlejet til først Xerez og senest Hull City, for hvem han var fast mand.

Landsholdsdebuten kom i 2007 mod Sydafrika og han har siden spillet 29 kampe og scoret ni mål. Største triumf for ham var hans og USA’s finaleplads ved Confederations Cup sidste år.

_______________________________________________________________________________

Skriv en kommentar