VM 2010-optakt: Algeriet – Slovenien

0

Gruppe C’s to underdogs, Algeriet og Slovenien, mødes i gruppens anden kamp, som formentlig vil afgøre, hvem der bliver sidst i gruppen.

Algeriet kom med til VM på et hængende hår, da de i deres VM-kvalifikationspulje lige nøjagtig kom videre foran næsen på Ægypten, som endte á point med Algeriet i puljen og da målscorerne mellem de to nationer var ens og indbyrdes opgør stod lige, måtte de ud i en kamp, hvor vinderen kom med til VM.

Kampen, som blev spillet på neutral grund i Sudan, blev vundet af Algeriet på mål af Yahia, som dermed blev den helt store helt med kampens enlige mål.

Den afrikanske nations VM-forberedelser har dog ikke været optimale, da de har tabt med 3-0 til både Serbien og Irland, mens det er blevet til en enkelt sejr på 1-0 over De Forenede Arabiske Emirater.

Med de resultater in mente og med realistisk sans forventer Algeriet sig heller ikke det store spillemæssige ved VM, hvor de har alt at vinde, og intet at tabe.

”Vores mål er klart, vi skal have ære med vores adfærd på og udenfor banen, vi er nødt til at repræsentere algerisk fodbold, afrikansk fodbold og også arabisk fodbold. Vi har intet at tabe, vi kan kun vinde. Vi vil give alt vi kan i hver kamp og i slutningen af gruppespillet, vil vi se hvad vores niveau er og hvad vi har lært,” siger Algeriets træner, Rabah Saadane, til FIFA’s hjemmeside.

Slovenien kom højst overraskende ind på andenpladsen i deres kvalifikationspulje, blandt andet foran forhåndsfavoritten Tjekkiet, og det resulterede i de skulle ud i to play-off-kampe mod Rusland, der blev besejret samlet på reglen om udebanemål.

Selvom Sloveniens testkampe op til VM ikke har budt på stærke modstandere er de dog blevet vundet, og det er en kvalitet i sig selv.

På baggrund af det er der også selvtillid at spore hos slovenerne, som har forventningerne i orden forud for kampen mod Algeriet.

”Vi er alle koncentreret om at arbejde sammen, og at være så forberedt som muligt til de efterfølgende kampe, så vi spiller endnu bedre end vi gjorde mod Rusland. Fordi jeg tror vi er i stand til at spille bedre end det, og som jeg sagde før, der er mere at komme med fra os,” fortæller Sloveniens angriber, Zlatko Dedic, til FIFA’s hjemmeside.

Hold øje med:

Algeriet - Madjid Bougherra: Han er en spiller, der sagtens kan volde problemer for Sloveniens defensiv. Den centrale forsvarer sætter en store ære i, at gå med frem, når holdet har bolden - og især på dødbolde skal man også holde et vågent øje med ham. Derudover er han enormt vigtig i bagrummet, hvor han ikke giver modstanderen meget plads til at boltre sig på.

Slovenien - Milivoje Novakovic: Slovenernes offensive es, der især har vist sig at have mål i støvlerne i de seneste VM-testkampe, hvor han i alt har nettet tre gange. Hvis Novakovic scorer søndag vil han være Sloveniens næstmest scorende spiller på landsholdet.

Seneste nyt om holdene:

Algeriet: Anføreren Yazid Mansouri er blevet fravalgt, og derfor er Antar Yahia udset til at skulle erstatte ham, på trods af, at han er blevet meldt tvivlsom, efter at have pådraget sig en mindre skade fredag. På midten vil Medhi Lacen afløse Mansouri, mens keeperne Faouzi Chaouchi og Nadir Belhadj begge er suspenderet, hvorfor sidstnævnte bliver erstattet af Djamel Mesbah. Sidst, men ikke mindst er angriberen Rafik Djebbour tvivlsom til opgøret.

Slovenien: Zlatan Ljubijankic har meldt sig kampklar, efter at have været ude med en skade, men efter alt at dømme, vil han ikke være i startopstillingen, trods det faktum. Zlatko Dedic vil sandsynligvis udgøre angrebsduoen med Milivoje Novakovic. Slovenien melder ikke om hverken skader eller karantæner.

Forventede startopstillinger:

Algeriet:

Gaouaoui

Halliche - Bougherra - Yahia - Masbah

Boudebouz - Lacen - Yebda - Ziani

Djebbour

Matmour

Slovenien:

Handanovic

Brecko - Cesar - Suler - Jokic

Kirm - Radosavljevic - Koren - Birsa

Dedic - Novakovic

Opgøret fløjtes i gang klokken 13:30. Kampen kan følges direkte på TV 2.

Skriv en kommentar