VM-dommer: Yuichi Nishimura

0

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Den fjerde dommer, som vi tegner et portræt af, er Yuichi Nishimura, der er placeret i den asiatiske dommer-gruppe.

Fakta:

Fulde navn: Yuichi Nishimura

Nationalitet: Japan

Født: 17-04-1972

Sideerhverv: Intet

International siden: 2004

Japanske Yuichi Nishimura har været international dommer siden 2004. I 2006 var han dommer i to gruppekampe i AFC Cup, og året efter dømte han en kvartfinale samt den første finalekamp ud af to mellem Al Faisaly og Shabab Al Ordun i samme turnering. I 2008 ledte han en semifinale i turneringen.

Udover AFC Cup har Nishimura også dømt i Asian Cup i 2007, hvor han dømte to gruppekampe og en kvartfinale mellem Irak og Vietnam. I 2007 var han også med til VM 2007 for U17-spillere i Korea som dommer. I 2009 var han med til endnu en slutrunde, denne gang VM for U20-spillere, hvor han var dommer i tre gruppekampe samt kampen om tredjepladsen, der stod mellem Ungarn og Costa Rica.

I 2008 var han blandt de dommere, der ledte opgørene i AFC Champions League. Her stod han i spidsen for tre gruppekampe. Året efter gentog han denne bedrift, da han igen dømte tre kampe i gruppespillet.

Ved Africa Cup of Nations i 2008 i Ghana blev han som den eneste ikke-afrikaner valgt til dommer til turneringen. Her dømte han to gruppekampe og senere kvartfinalen mellem Egypten og Angola.  

Yuichi Nishimura har været dommer i flere VM-kvalifikationskampe. Først en enkelt kamp op til slutrunden i 2006 og efterfølgende flere kampe op til sommerens slutrunde. 

Skrevet af Pernille Nielsen

Skriv en kommentar