VM-dommer: Howard Webb

0

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Den niende dommer, som vi tegner et portræt af, er engelske Howard Webb, der er placeret i den europæiske dommer-gruppe.

Fakta:

Nationalitet: England
Født: 14-07-1971
International siden: 2005

Howard Webb er en engelsk dommer, der fungerer som dommer i Premier League. Han har været international dommer siden 2005. Webb er søn af en tidligere dommer og begyndte som 18-årig at dømme i lokalområdet.

Han steg hurtigt i rang og i 2003 fik han således sin debutkamp i Premier League, da han ledte opgøret mellem Fulham og Wolverhampton. Hans første landskamp var venskabskampen mellem Nordirland og Portugal i 2005.

I 2005 dømte han også Community Shield-opgøret mellem Chelsea Arsenal. Hans første større turnering var U21-EM 2006 i Portugal, hvor han blandt andet dømte semifinalen mellem Ukraine og Serbien Montenegro.

Webb fik sin første UEFA Cup-kamp i 2005, og året efter fulgte hans første kamp i Champions League, da han dømte opgøret mellem Steaua Bukarest og Lyon. Senere er det blevet til flere UEFA Cup og Champions League-kampe. Blandt andet dømte han kvartfinalen mellem Bayern Mücnehn og Getafe i UEFA Cuppen i sæsonen 2007/2008.

Sæsonen efter blev han udvalgt til at dømme en semifinale i samme turnering – nemlig opgøret mellem Werder Bremen og Hamburger SV. I den omtalte sæson ledte han også kvartfinalen mellem FC Barcelona og Bayern München i Champions League. I indeværende sæson har Howard Webb dømt fire Champions League-kampe.

Den engelske dommer har også dømt et par pokalfinaler i England. I 2007 dømte han Carling Cup-finalen mellem Chelsea og Arsenal, hvor han uddelte hele tre røde kort. I 2009 blev han udvalgt til at dømme FA Cup-finalen, der stod mellem Chelsea og Everton.

I 2007 var Howard Webb blandt de dommere, der dømte ved U20-VM i Canada. Her dømte han fem kampe, blandt andet semifinalen mellem Østrig og Tjekkiet. Året efter var han med til EM-slutrunden, hvor han ledte to gruppespilkampe. Webb dømte også to gruppespilkampe ved Confederations Cup i 2009.

Howard Webb har også været i aktion i VM-kvalifikationen til sommerens slutrunde. Han har dømt tre kvalifikationskampe, blandt andet Portugal - Danmark, der endte med dansk sejr på 3-2.

Skrevet af Pernille Nielsen

Skriv en kommentar