VM-dommer: Carlos Batres

0

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Den ellevte dommer, som vi tegner et portræt af, er Carlos Batres fra Guatemala. Han er placeret i den nord og central amerikanske samt caribiske dommer-gruppe.

Fakta:

Nationalitet: Guatemala
Født: 02-04-1968
Sideerhverv: Forsker
International siden: 1996

Guatemalanske Carlos Batres var i sine unge dage central forsvarsspiller i ungdomsrækkerne i San Gabriel. I en alder af 15 startede han med at dømme, da han trådte til i en kamp, hvor den oprindelige dommer blev forhindret i at dømme.

I 1994 fik han sin debut i den bedste guatemalanske liga og i 1996 blev han international dommer for FIFA. Hans første kamp mellem to A-landshold dømte han senere det år, 27. oktober 1996, da han ledte VM-kvalifikationskampen til VM 1998 mellem Panama og Canada.

Batres har stået i spidsen for en del kampe ved Gold Cup. Første gang var i 2000, hvor han blandt andet dømte en kvartfinale. I 2002 ledte han tre kampe, heriblandt en kvartfinale samt finalen mellem USA og Costa Rica. I 2005 var han igen udvalgt til at dømme finalen, der denne gang stod mellem USA og Panama. I 2007 blev det til et hattrick i finaler for Batres, da han ledte finalekampen mellem USA og Mexico. Han er den eneste dommer, der har styret tre finaler i denne turnering.

Guatemalaneren har desuden været dommer i Confederations Cup, hvor han er i det fine selskab af dommere, der har dømt ved turneringen to gange, nemlig i 2001 og 2003. Derudover kan han også skrive flere udgaver af CONCACAF Champions Cup på listen over turneringer han har dømt ved. I 2008 dømte han blandt andet den første finalekamp ud af to mellem Deportivo Saprissa og Pachuca.

I 2002 fik han sin VM-debut, da han dømte to kampe ved VM-slutrunden i Korea/Japan. Først var han manden med fløjten i Danmarks gruppespilkamp mod Senegal og senere dømte han 1/16-finalen mellem Tyskland og Paraguay. Derudover har han adskillige VM-kvalifikationskampe i bagagen. Han dømte kvalifikationskamp til slutrunden i 2002, 2006 og til sommerens slutrunde i Sydafrika. 

En anden nævneværdig bedrift, var da han dømte ved OL i 2004, hvor han fik tre kampe. Han dømte blandt andet kvartfinalen mellem Irak og Australien. Det var også ham, der ledte finalen ved VM for klubhold i 2006, hvor den spanske storklub FC Barcelona mødte Internacional.

Skriv en kommentar