VM-holdanalyse 2014: Algeriet

0

Algeriet ligger i gruppe H sammen med Belgien, Rusland og Sydkorea ved VM 2014. VM-guide.dk har analyseret Algeriets landshold her.

Fakta:

Fulde navn: Algeriet
Hovedstad: Algier
National-stadion: Stade 5 Juillet 1962 (76.200 tilskuere)
Antal indbyggere: 32.531.853
Øgenavn til landsholdet: The Greens (de grønne)
Placering på verdensranglisten: 25
Flest landskampe: Lakhdar Belloumi (101 kampe)
Flest mål: Abdelhafid Tasfaout (35 mål)
Største sejr: Algeriet-Sydyemen: 15-1 (17. august, 1973)
Største nederlag: Ungarn-Algeriet: 9-2 (16. august, 1967)

Algeriets største resultater:

Africa Cup of Nations:

Vinder i 1990.

VM:

1982: Gruppespil
1986: Gruppespil
2010: Gruppespil

Algeriets VM-erfaring:

Algeriet deltager ved VM for fjerde gang, men de har aldrig gjort det store væsen af sig.

Efter at have deltaget i to slutrunder i træk i 1982 og 1986, så skulle vi helt frem til 2010 før de formåede at kvalificere sig igen.

Algeriets vej til VM 2014:

Algeriet trådte ind i anden kvalifikationsrunde i den afrikanske kval. Her kom de i gruppe med de upåagtede hold Mali, Benin og Rwanda. Algeriet endte med at vinde gruppen overlegent med fem sejre og et nederlag.

I tredje runde kvalifikationsrunde skulle Algeriet op mod Burkina Faso, som de kom i store problemer imod.

Algeriet tabte det første opgør 3-2, men vandt hjemmekampen med 1-0 og gik dermed videre til VM på reglen om flest scorede udebanemål.

Algeriets landstræner:

Navn: Vahid Halilhodzic
Født: 15. oktober, 1952
Nationalitet: Jugoslavien
Landstræner siden: 2011
Træner-karriere: Velez Mostar, Beauvais, Raja Casablanca, Lille, Stade Rennais, Paris SG, Trabzonspor, Ittihad Jeddah, Elfenbenskysten, Dinamo Zagreb, Algeriet.

Portræt:

Halilhodzic har stået i spidsen for en lang række klubber. Det hele startede i 1990 i Velez Moster, som han også spillede for i sin aktive karriere og var en flittig målscorer for.

Her var Vahid Halilhodzic i to sæsoner, inden han blev ansat i Beauvais i en enkelt sæsons penge fra sommeren 1993 og frem til 1994.

I 1997 blev den jugoslavisk fødte træner ansat hos det største marokkanske hold, Raja Casablanca, hvor han vandt det marokkanske mesterskab og den afrikanske udgave af Champions League.

Det førte til Halilhodzic i oktober 1998 blev ansat hos Lille, hvor han fik succes også.

Han formåede at få Lille op i Ligue 1, og endte i deres første sæson i ligaen på tredjepladsen, som på gav adgang til Champions League.

Efter at være endt på femtepladsen i 2001-02 sæsonen forlod Vahid Halilhodzic efter kontroverser med ledelsen, der ikke havde samme ambitioner som ham.

I november 2002 blev Halilhodzic i stedet ansat hos Rennais, hvor det blev til et kort ophold inden han blev ansat hos Paris i sommeren 2003.

Efter en udmærket første sæson i klubben, blev den næste sæson knap så god, og derfor blev Vahid Halilhodzic fyret i februar 2005.

Fyringen i Paris gjorde Halilhodzic fik et halvt års trænerpause, indtil han blev ansat af tyrkiske Trabzonspor i oktober 2005. Her endte Halilhodzic med at føre tyrkerne frem til en fjerdeplads.

I maj 2008 blev Halilhodzic ansat som landstræner for Elfenbenskysten. Her blev han dog fyret efter et skuffende African Cup of Nations 2010. Blot fire måneder før VM blev han derfor fyret.

Halilhodzic gik dog kun jobløs et par måneder før Dinamo Zagreb ansatte den jugoslaviske træner på en 2,5 år lang kontrakt. Her løb Halilhodzic dog ind i problemer igen, da han kom op at skændes med klubpræsident Zravko Mamic, hvilket endte ud i Halilhodzic forlod klubben i sommeren 2011.

Derfor blev Halilhodzic ansat som algerisk landstræner kort tid efter på en treårig kontrakt løbende frem til VM 2014, som han førte afrikanerne frem til.

Analyse af Algeriets VM-trup:

Algeriet har ikke de helt store profiler, men de har et godt sammentømret mandskab, hvor flere af dem spiller i flere udmærkede europæiske klubber.

Målmænd:

Et lidt svagt punkt for algerierne er målmandsposten, hvor det formentlig bliver Rais M'Bolhi fra CSKA Sofia, der skal vogte målet.

Forsvaret:

I forsvaret har Algeriet flere erfarne spillere. Specielt kaptajn Madjid Bourherra fra Lekhwiya bliver en vigtig brik, men også en spiller som Rafik Halliche bliver spændende at følge.

Midtbanen:

På midtbanen er der flere spændende spillere. Blandt andet Mehdi Lacen fra Getafe, Adléne Guedioura fra Crystal Palace og Udineses Hassan Yebda.

Angrebet:

I angrebet har Algeriet flere målfarlige spillere. Det drejer sig om El Arby Hillel Soudani fra Dinamo Zagreb, men Islam Slimani fra Sporting er bestemt også en spændende herre med ni mål i 18 landskampe.

Algeriets endelige VM 2014-trup:

Målmænd:

Rais M'bolhi (CSKA Sofia)
Cedric Si Mohamed (CS Constantine),
Mohamed Lamine Zemmamouche (USM Alger)

Forsvaret:

Essaid Belkalem (Watford)
Madjid Bougherra (Lekhwya Club)
Liassine Cadamuro (Mallorca)
Faouzi Ghoualm (Napoli)
Rafik Halliche (Academica Coimbra)
Aissa Mandi (Stade Reims)
Carl Medjani (Valenciennes)
Djamel Mesbah (Livorno)
Mehdi Mostefa (AC Ajaccio)

Midtbanen:

Nabil Bentaleb (Tottenham)
Yasine Brahimi (Granada)
Medhi Lacen (Getafe)
Saphir Taider (Inter Milan)
Hassan Yebda (Udinese)

Angrebet:

Abdelmoumene Djabou (Club Africain)
Sofiane Feghouli (Valencia)
Nabil Ghilas (Porto)
Riyad Mahrez (Leicester)
Islam Slimani (Sporting Lissabon)
Hilal Soudani (Dinamo Zagreb)

Bemærk: Truppen blev tilføjet den 7. juni 2014.

Skriv en kommentar