Chile åbnede planmæssigt med sejr

0

En tempofyldt og til tider underholdende kamp i gruppe B endte med en fortjent chilensk sejr på 3-1Chile - Australien

Der er store forventinger til Chile, som i nat spillede deres første kamp ved VM 2014. Omvendt regner de færreste med, at Australien har nogen rolle at spille i gruppe B.

Det var også Chile, der satte sig på begivenhederne fra kampens start, og der skulle blot gå ti minutter, før de rødklædte kom i spidsen.

Efter lidt klumpspil inde i Australiens felt havnede bolden hos Alexis Sanchez, der fra tæt hold kunne bringe favoritterne i front.

Få minutter efter blev det 2-0, da Alexis Sanchez fandt en helt fri Jorge Valdivia, som iskoldt hamrede bolden i netmaskerne.

Men Australien lagde sig ikke ned, og ti minutter før pausen, fik ”Socceroos” reduceret efter deres bedste angrebsformel: et indlæg til Tim Cahill.

Bolden blev slået indover fra højrekanten, hvor Cahill vandt hovedstødsduellen mod sin chilenske oppasser og headede 2-1-reduceringen ind bag Claudio Bravo.

Begge hold viste resten af første halvleg tænder et par gange, uden det kastede flere scoringer af sig. Således førte Chile fortjent 2-1 ved pausen.

Chile var var stadig spildominerende i anden halvleg, men i løbet af de første ti minutter af anden halvleg var det alligevel Australien, som i to omgange var tæt på at få udlignet.

Først fik Cahill korrekt et mål annulleret for offside, og få minutter måtte Bravo i Chile-målet diske op med en refleksredning for at forhindre ”Socceroos” i at komme tilbage i kampen.

Men Chile ville også lege med igen, og Eduardo Vargas var millimeter fra at udbygge den chilenske føring efter en times spil. En australsk forsvarer nåede på stregen at få clearet bolden.

Australien jagtede udligningen, men det blev kun ved lige-ved-og-næsten. I stedet lukkede Chile kampen i overtiden, da Jean Beausejour trykkede af fra distancen og passerede Mathew Ryan i Australien-målet.

Det blev ikke til flere scoringer, og derfor kunne Chile gå fra banen med tre vigtige point i bagagen, mens det til gengæld ser meget vanskeligt ud for Australien.

Skriv en kommentar