Optakt: Brasilien – Chile

0

Brasilien og Chile er de første nationer, der skal i aktion i ottendedelsfinalerne, når de indtager Estadio Mineirão lørdag klokken 18.

Brasilien håber på at gøre deres gode statistisk mod Chile endnu bedre, når de to nationer spiller den første ottendedelsfinale ved VM-slutrunden.

Brasilianerne har ikke tabt til deres sydamerikanske rivaler siden VM-kvalifikationen i 2000 og de har vundet ti af de seneste 12 opgør.

Men det er et stærkt Chile-mandskab, som Brasilien skal op i mod. Chilenerne var i gruppe med VM-finalisterne fra 2010 Spanien og Holland, men havde ingen problemer med at spille sig videre i turneringen. Brasilianerne er stadig favoritter, men havde nok håbet på at undgå så stærk en modstander så forholdsvis tidligt.

Fokus på holdene:

Brasilien:

Brasilien tog som forventet førstepladsen i gruppe A, men værtsnationen har ikke været så overbevisende, som mange nok havde regnet med. I åbningskampen mod Kroatien kom de bagud efter kun 11 minutters spil og fik tilkendt et tvivlsomt straffespark. Den store oplevelse fra Brasilien har været Neymar, som scorede to mål i det opgør, det ene på straffespark.

Mod Mexico formåede hverken Neymar eller andre på det brasilianske mandskab at finde vejen til netmaskerne, og da det samme var tilfældet for Mexico, endte det opgør 0-0. Den tredje og sidste gruppekamp endte med en sikker 4-1-sejr over Cameroun. Igen var Neymar på pletten og scorede to mål.

Nu står det brasilianske hold over for deres indtil videre sværeste opgave, når de møder Chile. Luiz Felipe Scolari forventes at stille i en 4-2-3-1-formation og stort set med samme hold som mod Cameroun. Han kan dog overveje at lade Fernandinho starte efter en god præstation.

Hulk har ikke imponeret indtil videre, og det kan betyde, at Willian kan få chancen. Det brasilianske forsvar har heller ikke vist skræmmende styrke, og de kan forvente at blive udfordret, når Chile kommer med Sanchez og Vargas.

Tror du, at Brasilien vinder opgøret? Spil på kampen hos bet365.

Chile:

Chile havde ingen problemer med at hente en sejr i deres første kamp ved slutrunden. Modstanderen var Australien, og med to tidlige scoringer af Alexis Sanchez og Jorge Valdivia var Chile på sejrskurs efter et kvarters spil. Australien fik reduceret, men i overtiden sikrede Jean Beausejour endegyldigt Chile sejren.

Spanien ventede i næste kamp, og på forhånd lignede det en svær kamp mod de regerende mestre. Men Chile viste igen flot spil og vandt opgøret 2-0. Det blev også resultatet i den sidste gruppekamp mod Holland, desværre for Chile var det dog ikke dem, men hollænderne, der havde scoret de to mål. Chile endte på en sikker andenplads i gruppen.

Chile har ikke den bedste statistik mod Brasilien, men skal ikke afskrives på forhånd. Jorge Sampaoli har igen Vidal til rådighed, efter at han blev sparet i kampen mod Holland. Det forventes ikke, at træneren vil ændre på andre pladser, og en af holdets styrker er netop organisationen og den hårdtarbejdende kultur, der findes på holdet.

Hvis Chile spiller op til deres bedste mod Brasilien med deres høje energiniveau og direkte spil kan vi forvente en yderst underholdende duel.

Kan Chile overraske i aftenens kamp mod Brasilien? Spil på kampen hos bet365 her.

Fakta:

- Brasilien har vundet de tre foregående VM-kampe mod Chile – alle kampe har været i knockout-fasen.

- Chile har indkasseret 11 mål i de tre VM-kampe mod Brasilien.

- Brasilien har scoret to eller flere mål i deres seneste ni kampe mod Chile.

- Neymar har scoret fire mål i tre kampe ved VM 2014 og otte mål i sine seneste seks kampe for Brasilien.

- Fire af Chiles fem scoringer ved dette VM er faldet i første halvleg.

- Brasilien har kun tabt en af deres seneste ti VM-kampe mod en sydamerikansk modstander.

- Chile har tabt alle deres fire VM-kampe mod sydamerikanske hold – tre af dem var mod Brasilien.

Seneste nyt om holdene:

Brasilien og Chile:

Der er ikke meldinger om skader hos de to nationer, der forventes at kunne stille i stærkeste opstilling med ingen eller kun få ændringer fra deres seneste opgør.

Kommentarer inden opgøret:

Brasiliens landstræner - Luiz Felipe Scolari:

Brasiliens landstræner Luiz Felipe Scolari kunne godt have tænkt sig en anden modstander end Chile.

"Nogen troede, at Chile ville være ude af VM nu, men det er de ikke. Hvis jeg kunne, havde jeg valgt en anden modstander. Chile er et hold med stor kvalitet, de er organiserede og udviser stor vilje," udtaler Scolari ifølge sport.bt.com.

"Vores spil kan godt blive lidt bedre, og vi er nødt til at forbedre os, hvis vi skal slå Chile. Jeg synes, at holdet har forbedret sig især i pasnings- og markeringsspillet, men vi skal stadig lægge mere pres på midtbanen," siger Scolari.

Chiles landstræner - Jorge Sampaoli:

Chile har imponeret indtil videre med en offensiv og underholdende spillestil, og holdets træner Jorge Sampaoli lover, at holdet ikke ændrer stil, selvom modstanderen hedder Brasilien.

"Jeg kan garantere én ting, og det er, at vi vil spille bolden hurtigt rundt, lige meget hvilken modstander vi møder. Hver kamp er forskellig, men vores attitude og tilgang forbliver den samme. Vores strategi, taktik og fysiske form vil diktere tempoet i kampen og vi vil gå ud og angribe," siger Sampaoli til FIFA's hjemmeside.

Hold øje med:

Neymar (Brasilien): Fire mål i tre kampe – det er status for Neymar efter gruppespillet. Offensivspilleren har i den grad sat sit præg på slutrunden, og de massive forventninger ser ikke ud til at genere ham, derimod ser det ud til, at han trives med det. Mod et stærkt Chile-mandskab vil der igen være fokus på Neymar, som har vist, at han kan levere under pres og finde vejen til netmaskerne.

Interesseret i Neymars guld-støvler? Køb dem hos Unisport.dk her.

Alexis Sánchez (Chile): Chiles store profil Alexis Sanchez har vist fin form ved VM-slutrunden indtil videre. Et mål er det blevet til, men Sanchez har også en vigtig opgave i forhold til at gøre sine medspillere farlige. Med hurtighed og intelligente løb vil han udfordre det brasilianske forsvar.

Rapport fra Goal.com:

Goal.com har lavet en stemningsrapport inden opgøret mellem Brasilien og Chile. Se den her:

Forventede startopstillinger:

Brasilien:

Cesar

Alves – Luiz – Silva – Marcelo

Gustavo – Fernandinho

Willian – Oscar – Neymar

Fred

Chile:

Bravo

Jara – Medel – Silva

Isla – Aránguiz – Díaz – Mena

Vidal

Sanchez - Vargas

Odds på kampen Brasilien - Chile (bet365):

1X2: 1.57 | 4.33 | 6.25
Kvalificerer sig: 1.25 | 4.00
O/U 2.5 mål: 1.72 | 2.07
Begge hold scorer: 1.83 | 1.83
Vinder 1.halvleg: 2.05| 2.37 | 6.00
Vinder 2. halvleg: 1.83 l 2.62 l 4.75
O/U 10.5 hjørnespark: 2.05 | 2.00
Kort O/U 3.5: 1.90 | 1.80
Selvmål Ja/Nej: 11.00 | 1.050
Fred scorer i kampen / første mål: 2.30 | 5.50
Neymar scorer i kampen / første mål: 1.90 | 4.33
Sanchez scorer i kampen / første mål: 4.00 | 10.00
Vargas scorer i kampen / første mål: 4.33 | 11.00

Bet365

Bud på kampens resultat

Brasilien 2-1 Chile

Chile er ikke en nem modstander for Brasilien, der ikke var helt overbevisende i gruppespillet. De endte alligevel på gruppens førsteplads med lige så mange point som Mexico, mens Chile måtte se sig overgået af Holland.

Brasilien mangler endnu at blive udfordret for alvor af en klassemodstander, men har alligevel leveret det, der skulle til. Brasilien må på forhånd være favoritter – både på grund af et stærkere mandskab og støtten fra hjemmebanefansene. Men Chile vil give dem kamp til stregen. Derfor vurderer vi, at Brasilien henter en smal sejr.

Praktisk information:

Kampens dommer: Howard Webb, England

Stadion: Estadio Mineirão, Belo Horizonte

Spille-tidspunkt: 18:00

Vises på: TV 2

Skriv en kommentar