Top-20: De største talenter under VM 2010

3

VM-guide.dk ser tilbage på slutrunden, og vi har udpeget de 20 største talenter, der i vores optik var de bedst spillende under VM-slutrunden i Sydafrika.

1. Mesut Özil, 21 år, Tyskland, Werder Bremen, Offensiv midtbane
Efter et fabelagtigt VM er Mesut Özil blevet verdenskendt som vel nok et af jordens største fodboldtalenter. Til dagligt spiller Özil dog hos internationalt upåagtede Werder Bremen, som dog kan have besvær med at beholde deres guldfugl efter VM-slutrunden. Özil fik debut for det tyske landshold i starten af 2009, og blev siden en vigtig figur i tyskernes VM-kvalifikation.Således var der store forventninger op mod VM, og allerede i Tysklands første gruppekamp mod Australien indfriede han disse via en strålende offensiv præstation. Siden hen scorede han et af VM’s flotteste mål i sidste gruppekamp mod Ghana, hvor han kort fra feltets bue sendte bolden i mål. Som en flagrende offensiv midtbanespiller var han ligeledes en medvirkende årsag til, at tyskerne i sidste ende fik VM-bronze.

2. Alexis Sanchez, 21 år, Chile, Udinese, Winger/Forward
Chile spillede under slutrunden flot fodbold, og de viste offensiv kreativitet, der var til at juble over i et til dels taktisk præget VM. Den største stjerne for Chile-mandskabet må anses som Alexis Sanchez, som under VM viste farverigt spil og flotte driblinger. Debuten på landsholdet kom dog allerede som 17-årig for Alexis Sanchez, som længe har været anset som et af Chiles allerstørste talenter i nyere tid. Til trods for, at Sanchez ikke fik scoret under VM, skabte han dog flere chancer for sig selv og sine medspillere, og var offensivt Chiles vigtigste kort. Efter VM er Sanchez eftersigende blevet jagtet af klubber som Manchester United og Real Madrid, men Udinese, hvor Sanchez spreder sine vinger for på nuværende tidspunkt, har meldt ud, at Sanchez ikke er til salg.

3. Angel di Maria, 22 år, Argentina, Real Madrid, Winger
Argentina var en af forhåndsfavoritterne til VM-guldet, men led dog et grueligt 4-0-nederlag til Tyskland, hvilket gjorde Argentina til en af VM’s største skuffelser. En skuffelse var dog ikke Angel di Maria, der udviste det talent, han så længe er blevet spået. Efter at have været hoveddirigenten i Benficas mesterskab i 2009/2010-sæsonen var forventningerne til di Maria da også store, og argentineren fik ved VM vist, hvorfor Real Madrid nu har købt ham. José Mourinho er eftersigende manden bag dette køb, og Angel di Maria er altså, trods sin unge alder på blot 22 år, udset til at være en hovedfigur i Real Madrid i de kommende sæsoner.

4. Thomas Müller, 20 år, Tyskland, Bayern München, Angriber
Thomas Müller er af den tyske befolkning anset som efterfølgeren til Gerd Müllers arv. Og det er åbenlyst ikke bare navnet de to spillere deler. Müller spiller på nuværende tidspunkt hos Bayern München, hvor han i den netop overståede sæson slog sig fast i startopstillingen. Dette indledte vejen til det tyske landshold, hvor Müller ved VM var en af de vigtigste spillere. Med fem mål og tre assists blev den tyske angriber nemlig kåret til turneringens bedste unge spiller samt turneringens topscorer. Der har dog ikke været den store vigør med rygter omkring Müller efter VM, hvilket Bayern München sikkert sætter pris på.

5. Eljero Elia, 23 år, Holland, Hamburger SV, Winger
Flere hollændere har rejst debat om, hvorfor Eljero Elia ikke er fast startende hos det hollandske mandskab. Den hollandske fløjs form for fodbold er nemlig yderst fortryllende og med sin speed er Elia god i mand mod mand-situationer. Elias professionelle karriere startede hos ADO Den Haag, hvor han udviklede sig hurtigt og blev udvalgt til flere af Hollands U-landshold. Herefter kom Elia til Twente med hvem han i 2009 blev kåret til årets spiller i Holland. Elia fik debut for det hollandske landshold i september 2009, og var blandt andet manden bag 2-0-målet i Hollands VM-kamp mod Danmark.

6. Javier Hernandez, 22 år, Mexico, Manchester United, Angriber
Manchester United købte i april Javier Hernandez fra mexicanske Guadalajara, hvilket efter VM-slutrunden må siges at være anerkendt som et godt scoutingsarbejde fra Manchester United. Javier Hernandez var en af slutrundens helt store overraskelser, og scorede blandt andet det første mål i Mexicos 2-0-sejr over Frankrig. Desuden scorede han også mod Argentina og var med sin speed og gåpåmod Mexicos måske største trussel ved VM. Herudover blev Hernandez også målt som VM’s hurtigste spiller med over 32 kilometer i timen som topfart.

7. Gregory van der Wiel, 22 år, Holland, Ajax, Højre back
Nok er Christian Eriksen Danmarks største talent, men i Ajax har man måske et talent, som er endnu større. Det er den hollandske højre back Gregory van der Wiel, som siden 2008/2009-sæsonen har været fast mand hos Ajax-mandskabet og det hollandske landshold. Under VM var Gregory van der Wiel prominent på den hollandske højre back, hvor han igangsatte flere hollandske angreb med sine løb ned af højresiden. Det har sat ham i forbindelse med bl.a. Arsenal og flere større klubber. Indtil videre spiller Gregory van der Wiel dog i Ajax, hvor han i 2009/2010-sæsonen blev kåret som årets unge spiller.

8. Andre Ayew, 20 år, Ghana, Marseille, Winger
Andre Ayew er, ligesom sin far, Abedi Pele, var det, nok et af Afrikas største talenter. Under VM var Ayew således en af de bedste unge spillere, og blev i 1/8-finalen mod USA kåret som banens bedste spiller. Han var dog ikke med mod Uruguay, da Ghana blev slået ud. Til daglig spiller Ayew i Marseille, men han har dog været udlånt op til flere gange. Næste sæson ser dog ud til at blive gennembruddet i startopstillingen hos Marseille for Ayew, hvis altså Marseille kan beholde deres ghanesiske stortalent sommeren over. Andre Ayew har nemlig på rygtebasis været sendt væk til flere større europæiske klubber.

9. Sami Khedira, 23 år, Tyskland, Stuttgart, Defensiv midtbane
Hele sin professionelle karriere har Sami Khedira spillet i Stuttgart. På trods af sin unge alder har Khedira dog næsten nået 100 kampe med klubben og et tysk mesterskab. Khedira var en af de mange unge spillere i den tyske VM-trup, som overraskede positivt. Khedira er høj af statur og spiller som den defensive midtbanespiller på det tyske mandskab. Under VM så man hans styrker i både det defensive og opbyggende spil, og han scorede blandt andet det vindende mål i bronzekampen mod Uruguay. Sami Khedira er i den seneste tid således blevet rygtet til selveste Real Madrid, og skiftet er meget tæt på at kunne realiseres.

10. Toni Kroos, 20 år, Tyskland, Bayern München, Offensiv midtbane
Toni Kroos har længe været anset som et af Tysklands største talenter, og hos Bayern München anser man ham som en af fremtidens bærende kræfter. Kroos var i den netop overståede sæson udlånt til Bayer Leverkusen, hvor han gjorde det så godt, at man gerne ville have beholdt ham. Dog er Kroos nu tilbage i Bayern München, hvor man ser frem til at bruge ham i den næste sæson. På et ungt tysk mandskab fik Kroos dog ikke ligeså meget spilletid som for eksempel Mesut Özil og Thomas Müller, men man fik dog alligevel set en del af det potentiale, Toni Kroos har.

11. Lee Chung-Yong, 22 år, Sydkorea, Bolton Wanderers, Winger
Lee Chung-Yong er vel nok Asiens største fodboldtalent. Efter at have startet sin fodboldkarriere professionelt i 2003 hos FC Seoul, fik Chung-Yong debut for klubben i 2007. Inden længe var han fast i klubbens startopstilling, og han fik hermed stor anseelse fra den asiatiske fodboldverden. I 2008 fik Chung-Yong debut for det sydkoreanske landshold, og siden har tingene taget raketfart for Chung-Yong. I 2009 blev han solgt til Bolton, hvor han ved 2009/2010-sæsonens slutning blev kåret til årets spiller. Ved VM fik Sydkorea vist noget af holdets potentiale, og ligeledes gjorde Chung-Yong, som på nuværende tidspunkt rygtes til Liverpool.

12. Ramires, 23 år, Brasilien, Benfica, Midtbane
Den brasilianske midtbanespiller Ramires nød et godt VM, hvilket har sat ham på det internationale fodboldkort. Ramires har spillet størstedelen af sin karriere i Brasilien, men i sommeren 2009 tog han til Europa og Benfica. Efter en succesfuld sæson i Benfica, blev han derfor udvalgt til de 23 mand i Brasiliens VM-trup. Ved VM var han ikke forventet en fremtrædende rolle, men fik dog chancen, hvilken han tog. Ramires spillede et flot VM, hvilket medførte rygter om et skifte til en større klub, men indtil videre har den brasilianske midtbanespiller afvist et skifte.

13. Giovani dos Santos, 21 år, Mexico, Tottenham, Offensiv midtbane
For blot få sæsoner siden var Giovani dos Santos et af de allerstørste talenter i europæisk fodbold, men udviklingen blev sat en del på halt, og tingene er ikke helt gået Santos’ vej. Sidste sæson var dos Santos således udlejet fra Tottenham til Galatasaray, men han er dog nu i Tottenham, hvor man håber, han kan indfri noget af det potentiale, han tidligere har vist. Noget af det blev ligeledes fremvist under VM, hvor han var en af Mexicos farligste trusler i det fremadgående spil, og var en af årsagerne til Mexicos acceptable VM.

14. Fabio Coentrão, 22 år, Portugal, Benfica, Venstre back
Venstrebacken hos Portugal har længe været et problem, men det problem synes nu løst. Fabio Coentrão fra Benfica spillede således et flot VM, hvilket har medført rygter om et skifte til en af de større europæiske klubber. Med sine blot 22 år har Coentrão dog også tid til at blomstre endnu mere, og derved synes venstre back-pladsen hos Portugal optaget de næste mange år. Ved VM viste Coentrão god form i alle Portugals kampe, og han kan ikke klandres for Portugals exit mod Spanien.

15. Vladimir Weiss, 20 år, Slovakiet, Manchester City, Winger
Vladimir Weiss anses som Slovakiets største talent I nyere tid. Som ungdomsspiller blev han scoutet af Manchester City, hvor han siden er opfostret. I den netop overståede sæson spillede Weiss hos Bolton, hvor han dog ikke nåede at score, men dog viste nogle af de ting, han står for; Blandt andet hurtighed og teknik er noget Weiss står for. Under VM var Vladimir Weiss Slovakiets måske bedste spiller, og han viste stor farlighed fra sin kant mod modstandere som Holland og Paraguay.

16. Neven Subotic, 21 år, Serbien, Dortmund, Central forsvarsspiller
Neven Subotic startede sin professionelle karriere hos Mainz 05, hvor han efter at Mainz 05 blev nedrykket til 2. Bundesligaen, var en af de vigtigste spillere for holdet. Han blev efter en sæson i 2. Bundesligaen dog solgt videre til Dortmund, hvor han imponerede alt og alle i sin debutsæson, og siden er blevet en af klubbens bedste spillere. Nok er Nemanja Vidic Serbiens nok mest velkendte spiller, men Subotic er i serbernes øjne dygtig nok til at nå samme niveau som hans landsmand fra Manchester United. Serbien havde dog et noget skuffende VM, hvilket gjorde, at Neven Subotic måske ikke fik sat sig helt igennem.

17. Jozy Altidore, 20 år, USA, Villarreal, Angriber
Jozy Altidore er som bare 20-årig fast mand hos det amerikanske landshold, hvor han har scoret ni mål. Altidore startede karrieren hos New York Red Bulls, men efter USA blev for småt for stortalentet, flyttede Altidore videre til Villarreal. Her er Altidore dog ikke slået igennem endnu og er af to omgange blevet udlånt til først Xerez og siden Hull City, hvor det dog kun er blevet til et mål. Ved VM var Altidore ligeledes knap så skarp, og interessen for talentet har været dalende.

18. Christian Eriksen, 18 år, Danmark, Ajax, Offensiv midtbane
”Den nye Michael Laudrup” er Christian Eriksen fra Middelfart blevet kaldt. Og det er med god grund. VM’s yngste spiller fik ikke meget spilletid under VM, men viste alligevel flot potentiale, hvilket også har sikret ham en startplads hos Ajax. I den kommende sæson skal Christian Eriksen bære nummer 8 hos Ajax, hvilket tyder på, at han får en fremtrædende rolle på det hollandske mandskab. Interessen for det danske talent er dog stigende, og Arsenal samt Barcelona meldes interesseret.

19. Ki Sung-Yong, 21 år, Sydkorea, Celtic, Midtbane
Sydkorea havde ved VM 2010 en særdeles stærk midtbane, hvilket styrkedes af Ki Sung-Yong. Sung-Yong, der til dagligt opererer hos Celtic, er blevet kaldt den ”koreanske Gerrard”, og regnes som en af Asiens største talenter. Ved VM var Ki Sung-Yong stærkt spillende for sit hold, og lavede blandt andet fire assists over to kampe. Dette har skabt interesse hos flere større klubber, og blandt andet Manchester United meldes på banen for at sikre sig det asiatiske talent.

20. Jérôme Boateng, 21 år, Tyskland, Manchester City, Central forsvarsspiller
Jérôme Boateng anses som et af Tysklands største forsvarstalenter, og vandt under VM en startplads på det tyske mandskab. Til daglig spiller Boateng for Manchester City, men har stadig sin debut til gode, efter han blev solgt fra Hamburger SV, hvor han var blevet fast bestanddel i holdets startopstilling. Boateng spillede et godt VM, og specielt i defensiven anses Boateng som særdeles talentfuld, og med hans unge alder taget i betragtning, ligger der en lys fremtid for den tyske forsvarsspiller.

Skrevet af Christian Hallas.

3 kommentarer

  1. Allan Heitmann den

    Fed nok side og idé! :)- Men hvor er Balotelli?
    Selv om han måske ikke lige har sin personlighed med sig, var han da én af de HELT store kometer!?!!!

  2. Hvor er Messi og Ronaldo og Rooney og Van Persie ogpirlo og Ibrahimovic eller roben eller Lewandoski eller Xavi eller Poyol eller Pique eller Ronaldiniho

Skriv en kommentar