Danmark og Chile i tempofyldt nulløsning

0

I en tempofyldt og forholdsvis chancerig kamp endte det 0-0, da Danmark på Aalborg Portland Park spillede VM-testkamp imod Chile.

Danmark og Chile skulle her til aften mødes på et udsolgt Aalborg Portland Park. For de danske drenges vedkommende gjaldt det om at imponere landstræner Åge Hareide.

Aftenens landskamp var nemlig sidste VM-testkamp, inden den danske VM-trup i maj skal udtages. Derfor var der også en række nye spillere i den danske startopstilling i forhold til opgøret mod Panama.

Chile startede bedst, og med deres ekstreme presspil fik de flere gange fremprovokeret danske fejl. Og allerede efter ti minutters spil var gæsterne yderst tæt på at komme i front, da midtbanespilleren Pablo Hernandez kraftfuldt bragede bolden på overliggeren med hovedet.

Ti minutter senere bed Danmark fra sig for første gang, da chilenerne smed bolden væk i opspillet. Bolden havnede hos Christian Eriksen, som spillede Andreas Cornelius fri, men desværre hamrede Atalanta-angriberen bolden langt over mål.

Efter 35 minutters spil blev det igen farligt i den chilenske defensiv. Eriksen trykkede af fra kanten af feltet, og keeper Johnny Herrera kunne kun halvklare. Cornelius var tæt på at prikke returbolden i nettet, men Danmark måtte nøjes med hjørnespark.

Kort efter slog Chile kontra, og Nicolas Castillo var ganske tæt på at overliste Kasper Schmeichel i det danske mål. Den knaldhårde afslutning fra den chilenske angriber strøg røg akkurat forbi den ene stolpe.

Tættere på kom ingen af holdene i første halvleg, hvorfor stillingen ved halvtid var 0-0.

Anden halvleg startede, ligesom første, med masser af fart over feltet. Og otte minutter skulle der gå, før danskerne burde have taget føringen efter et eminent kontraangreb.

Eriksen fik plads til at slå en lang aflevering ind i det chilenske felt, som lå perfekt til indskiftede Martin Braithwaite. Offensivspilleren fra Bordeaux valgte i luften at firsttime bolden ind til en helt fri Cornelius, som dog på det skammeligste headede forbi målet.

Selvom der stadig var masser af tempo og høj intensitet i anden halvleg, vrimlede det ikke med de store, oplagte chancer. Således skulle vi helt hen til et kvarter før tid, før det atter engang var lige ved og næsten.

Danmark fik frispark et par meter udenfor det chilenske felt, og da Eriksen var blevet udskiftet, fik Lasse Schöne i stedet lov til at forsøge sig. Desværre for ham og danskerne ramte hans spark stolpen - og hoppede ud i spil igen.

Tættere på kom ingen af de to mandskaber i slutfasen, selvom Viktor Fischer i overtiden forsøgte sig efter godt forarbejde fra Braithwaite. Derfor sluttede det hele 0-0 i en ellers begivenhedsrig kamp.

Skriv en kommentar