Danmarks officielle VM 2022-sang er landet

0

Foto: Dejan Obretkovic

I dag er Danmarks officielle VM 2022-sang blevet lanceret. Den har fået titlen "Skulder Ved Skulder". Kasper Schmeichel synger for.

"Skulder Ved Skulder" er titlen på det nye landsholdshit, som er den officielle VM 2022-sang fra Danmark.

Burhan G., Ankerstjerne, Jarl Friis-Mikkelsen og Nicolai Seebach har skrevet og produceret sangen, mens det nye band The Supernature både synger og spiller på alle instrumenterne i den nye VM-sang.

"Vi har forsøgt at skabe en sang, der emmer af fællesskab og sammenhold, og det synes jeg, at vi i fællesskab er lykkedes med," siger Burhan G. i pressemeddelelsen.

34.000 fan-forslag til teksten

Sangteksten er blevet skabt på baggrund af 34.000 forslag fra fans. De danske fans har kunnet indsende deres ord og anekdoter som inspiration til den endelige sangtekst gennem Carlsbergs hjemmeside.

"Vores mål var at etablere et forum, hvor danskerne kunne være med til at skabe sangen og komme endnu tættere på landsholdet. Vi har fået over 34.000 forslag, der på fineste vis sætter tanker og ord på, hvilken følelse og sammenhold vores allesammens landshold skaber. Som stolt sponsor kan vi ikke ønske os mere," siger Jeppe Boel, Marketing Director i Carlsberg, i pressemeddelelsen.

Schmeichel går forrest

Kasper Schmeichel går forrest på nummeret ved at synge for ligesom Frank Arnesen gjorde det i 80'erne, mens resten af landsholdet synger kor.

Jarl-Friis Mikkelsen, som er én af sangskriverne, var med til at skrive ét af de største fodboldhits, nemlig "Re-sepp-ten" i 1986. Han har nydt at være med inde over endnu en fodboldsang.

"Det har været en sjov og udfordrende opgave at skrive en helt ny landsholdssang. Vi fik overvældende gode bud fra fansene og har brugt hele sommeren på at give sangen en retning, så den passer til tiden, er nem at synge med på og samler befolkningen. Landsholdet gav den gas under indspilningen, og nu glæder vi os bare til, at holdet løber på banen, så vi alle kan stå skulder ved skulder og støtte dem," siger Jarl-Friis Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Referencer fra nationalsangen

Der er en del referencer fra den danske nationalsang, hvor blandt andet brede bøge og Frejas sal bliver nævnt.

"Ligesom på Herrelandsholdet er vi bedst, når vi løfter i flok, og sammen med fansene er kunstnerne kommet i mål med et rigtig flot resultat. Det her er først og fremmest fansenes sang, og vi glæder os nu bare til slutrunden, hvor der forhåbentligt venter flere flotte resultater og en fodboldfest på dansk grund," siger Martin Ramtung, Fan-koordinator i DBU.

Mindst halvdelen af overskuddet fra sangen vil blive doneret til Fodboldfonden, som står bag oplevelser for udsatte børn og deres familier.

Se musikvideoen og hør "Skulder Ved Skulder" på YouTube her.

Skriv en kommentar