Danmarks vej til VM 2018

0

Det har længe stået klart, at Danmarks vej til VM 2018 i Rusland bliver en tour de Østeuropa, og den netop overståede EM-kvalifikation giver en antydning af udfordringerne, der venter Åge Hareides tropper.

Armenien har vi generelt haft det svært mod. Ud over blamagen på 0-4 i 2013, så måtte vi nøjes med 0-0 på udebane i seneste EM-kval. Armenien blev dog sidst i vores gruppe, og bør derfor være en overkommelig modstander.

Kasakhstan blev næstsidst i EM-kvalens gruppe A, og med én sejr – over Letland - ligner de en must beat-modstander. Største plus er desuden, at udekampen mod Kasakhstan ligger i juni. Vi undgår dermed sneboldskamp i vintermånederne.

Montenegro måtte nøjes med 4. pladsen i gruppe G, og med kun tre sejre – mod miniputterne fra Moldova og Liechtenstein – bør vi kunne slå dem. Svenskerne opnåede dog kun 1-1 på udebane, så vi skal ikke vide os for sikre.

Rumænien tog 2. pladsen i gruppe F, og med 5 sejre, 5 uafgjorte og 0 nederlag er de absolut ingen walkover. Resultatet kan dog være misvisende med tanke på, at Nordirland tog en sikker 1. plads i en middelsvær gruppe, og historien har da også vist, vi har et godt tag på rumænerne.

Polen er gruppens favorit. Nummer 2 i deres EM-gruppe, ét point efter Tyskland, og med en Lewandowski i topform, så kan de være en frygtindgydende modstander. De ligner en klar etter med Rumænien og Danmark i kamp om 2. pladsen.

Baseret på modstandernes resultater fra EM-kvalifikationen bør der være grund til optimisme. Udekampe i Østeuropa er dog altid uforudsigelige, og ifølge Betexpert er oddsene, da heller ikke gode. Så der er ikke plads til off days, hvis Danmark skal til Rusland.

Skriv en kommentar