DBU vil lægge pres på Qatar

0

Til januar rejser DBU-formand Jesper Møller til Qatar, hvor der sammen med de andre nordiske lande skal lægges pres på de kommende VM-værter.

Der er fire år til, at VM i Qatar sparkes i gang, men allerede på nuværende tidspunkt har der været sagt og skrevet meget om den kommende slutrunde.

Således har der blandt andet været rygter om, at den rige oliestat ikke har overholdt menneskerettighederne overfor de personer, som står for rejsningen af de mange nye stadions.

Og det er ikke gået ubemærket hen hos DBU. Til januar rejser formanden for Dansk Boldspil-Union, Jesper Møller, nemlig til Qatar.

Her skal Møller sammen med en række andre fodboldformænd fra de nordiske lande snakke menneskerettigheder. De vil med andre ord lægge pres på VM-værterne.

"Ingen skal dø for et VM i fodbold. I Norden er vi kendt for et højt niveau af demokrati, good governance og arbejdstagers rettigheder. Derfor står vi sammen om at lægge et pres på Qatar for at sikre bedre arbejdsforhold i forbindelse med VM-forberedelserne," siger Møller til DBU's hjemmeside og fortsætter:

"Vi truer ikke med at blive væk. Vi kommer i stedet og tager debatten åbent med Qatar igen og igen. Og vi gør det med fælles nordiske værdier og en fælles stemme. Kun ved at have en direkte dialog med de ansvarlige i Qatar, kan vi skabe forandringer."

VM-slutrunden i Qatar skal afvikles fra den 21. november til 18. december 2022.

Skriv en kommentar