DBU på pressemøde i dag: Hård kritik af FIFA

0
Danmarks VM 2022-trup

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

DBU holdt i dag pressemøde i Qatar, hvor de kritiserede FIFA og præsident Gianni Infantino. Læs citaterne fra DBU-toppen her.

DBU har i dag holdt et pressemøde i Qatar, hvor de blandt andet kritiserede FIFA og præsidenten Gianni Infantino.

Her har vi samlet citater fra både DBU's formand, DBU's direktør samt DBU's fodbolddirektør fra dagens pressemøde.

DBU-formand Jesper Møller:

"Vi har en politisk situation i FIFA, hvor der er præsidentvalg ved næste kongres, og, som jeg oplever det nu, er der 200-noget lande i FIFA."

"Og jeg kan forstå, at den nuværende præsident har støtte fra 207 lande. Danmark er ikke et af de 207 lande. Det kommer vi ikke til at blive."

"Vi står i en ekstraordinær situation lige nu. Jeg er ikke bare skuffet. Jeg er vred. Jeg har aldrig oplevet noget lignende."

DBU-direktør Jakob Jensen:

"Vi skrev til FIFA den 19. september, at vi ønskede at bære anførerbindet ved VM. Vi fik intet svar. Vi deltog ved et møde den 12. oktober, hvor vi igen bad om svar, men ikke fik det. Vi rejste til VM uden at have et svar, og vi indledte møder med FIFA hernede."

"Vi forventede, at vi ville få lov at bære det. Vi mødtes med FIFA den 19. november, og det var vores klare forståelse, at vi ville blive sanktioneret med en bøde, hvilket vi var klar til."

"Den 20. november talte FIFA pludselig om armbåndene igen og såede tvivl om, hvordan de ville sanktionere os, hvis vi bar anførerbindet."

"Den 21. november eskalerede situationen yderligere, da FIFA bad England om et hastemøde. Og de gjorde det klart, at der ville være sportslige sanktioner og minimum et gult kort, hvis en spiller bar armbåndet."

"Det kunne have været, at anføreren kunne have fået flere spilledages karantæne."

DBU's fodbolddirektør Peter Møller:

"Jeg er overrasket over, at det fylder så meget, men jeg synes også, at det hele går i selvsving. Først om vi skal spille i Qatar overhovedet. Så handler det om migrantarbejdere, så handler det om lgbtq, og så handler det om armbind og så videre."

"Der kommer ikke flere tiltag fra spillerne eller staben. Nu skal vi koncentrere os om at spille fodbold. Så må vi håbe på, at Jesper Møller (DBU-formand, red.) og de andre i DBU-toppen kan få ændret på de her ting. Men jeg tvivler."

"Vores spillere har det seneste halvandet år vist, hvem de er, og hvad de står for. Der har de valgt at gå i hånd i hånd med DBU om ting, som FIFA nu med bøllemetoder har blokeret for. Så vi har prøvet på at vise, hvem vi er."

"Nu vil vi rigtig gerne fokusere på fodbold, og om det kan skærme spillerne fuldstændig for jeres spørgsmål? Det tror jeg ikke.

"Det er os, som sidder her. Spillerne er til rådighed i mixed zone. Vi vil gerne være det her åbne landshold, som svarer på spørgsmål og skriver autografer til de danske fans. Vi gør alt for at være imødekommende."

"Det er meget vigtigt for hele den sportslige stab, spillere og trænere, at der også helt fra øverste hold i DBU også bliver taget skarpt afstand fra de metoder, som FIFA har taget i brug. Det er jo uhørt med det pres, som spillerne har været sat under."

"Jeg har selv været med til et enkelt VM som spiller, men jeg har afgjort rigtig mange i baghaven og tænkt på at spille en VM-slutrunde."

"Så det pres, som spillerne er blevet sat under, hvor det ikke bare er et gult kort, men organisationen FIFA, som vi spiller under, truer spillerne med karantæner eller det, som er værre."

"Bare det, at man ikke kan få et klart svar om, hvad præcis straffen er, viser jo, hvor vanvittigt det her er."

Skriv en kommentar