Engelsk dominans i VM-trupperne

0

Det er de engelske klubber, der leverer flest VM-spillere, og dette skarpt efterfulgt af store fodboldnationer som Italien og Tyskland.

Med en lille måned til startskuddet, har samtlige VM-deltagere indsendt deres respektive bruttotrupper. 892 spillere er indtil videre blevet udtaget af de 32 nationer, da Nordkorea som sidste mandskab udtog 23 håbefulde spillere.

Det er de engelske klubber, der sender flest spillere til VM. Hele 134 spillere har nemlig deres daglige gang i en engelsk klub, hvoraf 30 af disse kommer fra den engelske bruttotrup. Dette betyder, at samtlige udtagede engelske spillere har deres daglige gang i engelsk klub.

Også Italien og Tyskland, som efterfølger England på listens næste to pladser, holder sig primært til de hjemlige spillere, da blot én spiller repræsenterer en udenlandsk klub hos hver af disse to nationer.

Her er der tale om den italienske angriber Giuseppe Rossi, der til dagligt huserer i Villarreal, mens Michael Ballack er det eneste tyske islæt udenfor deres nation. Han tørner til dagligt ud for Chelsea.

Omvendt har tre nationer formået at udtage spillere fra 14 forskellige nationer, nemlig Slovenien, Ghana og Chile.

Skrevet af Kasper Nielsen

Skriv en kommentar