VM 2010-optakt: Portugal – Nordkorea

0

Nordkorea byder de europæiske VM-deltagere fra Portugal op til dans, når de skal spille imod dem i deres andet opgør under VM-slutrunden.

Portugiserne spillede tamt i deres første kamp mod Elfenbenskysten, som endte målløs. Nordkorea kom til gengæld på tavlen i deres kamp mod Brasilien med et mål. Det var dog ikke nok til at hive point hjem.

Gruppens underdogs fra Nordkorea tager imod et portugisisk hold, der tørster efter en sejr. For begge holds vedkommende kræves der en sejr, hvis de skal have det bedste udgangspunkt forud for deres sidste gruppekamp.

Nordkorea var velspillende i deres første kamp mod Brasilien, på trods af, at brasilianerne langt inde i kampen førte 2-0. Nordkoreanerne fik dog i kampens dødende minutter noget at gå efter, da Yun Nam med en løbetur kunne snyde det brasilianske forsvar, men det blev ikke til mere, og nordkoreanerne tabte 2-1.

Portugal tog imod et afrikansk hold fra Elfenbenskysten. En kamp, der endte målløs, på trods af at begge hold viste storspil, så ville bolden bare ikke ind i netmaskerne. Portugal var tættest på sejren med et Ronaldo-skud på overliggeren.

Portugals træner, Carlos Queiroz, er optimistisk forud for holdets kamp mod Nordkorea, men er dog også klar over, at europæerne skal bruge en sejr, hvilket de også vil gå efter.

"Vi bliver nødt til at spille højere op på banen mod nordkoreanerne, og tage flere chancer, fordi vi har brug for en sejr. Naturligvis har vi ikke råd til at spille på den måde, som vi gjorde i vores sidste kamp. Vi fik et point mod et meget stærkt hold, og nu nærmer vi os næste kamp med et klart mål: At vinde.”

Nordkoreas frontangriber, Jong Tae Se, ser derimod frem til at møde Portugal, som han ser som en potential vinder af verdensmesterskaberne. Han tror dog, at Nordkorea har en chance for at vinde kampen.

"Portugal er en af den potentielle vindere af verdensmesterskabet. Vi startede denne slutrunde mod en af de største hold i verden, og jeg tror, at der vil være mindre pres mod Portugal. Vi har en reel chance for at vinde denne kamp.”

Der er ingen tvivl om, at begge hold prøver at få sejren, da et nederlag vil betyde, at vejen til videre avancement er mere eller mindre lukket.

Portugal må nok påtage sig favoritværdigheden, og hvis deres store stjerne Ronaldo kommer i omdrejninger, kan holdet blive virkeligt farlige. Men man skal samtidig heller ikke udelukke Nordkorea, der spillede godt i deres første kamp.

Hold øje med:

Portugal - Ronaldo: Hvis Portugal skal formå, at nå langt i denne turnering, så skal deres store stjernespiller, Ronaldo, først og fremmest finde formen frem og spille ekstraordinært. Ronaldo, der betegnes som en af verdens bedste spillere, var mod Elfenbenskysten tæt på at score, men bolden ramte træværket.

Nordkorea - Jong Tae Se: Nordkorea vil uden tvivl prøve at score nogle kasser, og disse skal først og fremmest komme fra Jong Tae Ses fødder, der indtil videre har nettet 15 gange internationalt. Nordkoreaneren er ivrig efter at give Nordkorea en god VM-slutrunde, og vil helt sikkert prøve at banke nogle kasser i mål.

Seneste nyt om holdene:

Portugal: Hos portugiserne har Deco fået en skade, som angiveligt holder ham ude af denne kamp. Ellers ser det ud til, at holdet er det samme som i den første kamp.

Nordkorea: Det er minimalt med nyheder fra Nordkoreas lejr. Efter sigende skulle den nordkoreanske træner ikke skifte ud på holdet uden videre.

Forventede startopstillinger:

Portugal:

Eduardo

Ferreira - Carvalho - Alves - Coentrao

Danny - Pedro Mendes - Meireles

Ronaldo - Liedson - Simao

Nordkorea:

Myong-Guk

Jong-Hyok - Chol-Jin - Jun-Il - Kwang-Chon - Yun-Nam

In-Guk - Young-Hak - Nam-Chol

Yong-Jo

Tae-Se

Portugal krydser klinger med Nordkorea klokken 13:30, og opgøret kan følges direkte på TV 2.

Skrevet af Emal Aghazadeh.

Skriv en kommentar