FIFA tjener milliarder på VM 2010

0

FIFA har store forventninger til indtjeningen inden VM-slutrunden i Sydafrika, der sparkes i gang til sommer. FIFA forventer en indtjening på 18,7 milliarder kroner.

FIFA forventer, at det kommende VM i Sydafrika, vil indbringe hele 18,7 milliarder kroner på indtjeningsfronten, mens udgifterne vil ligge på 13 milliarder kroner.

Samlet set giver det et overskud på 5,7 milliarder kroner, viser beregninger, som Financial Times har foretaget.

FIFA’s generalsekretær, Jerome Valcke, forklarer, at pengene skal bruges til at fremtidssikre turneringen, så man ikke risikerer økonomiske problemer.

Både Sydafrika og FIFA har været udsat for en del kritik i forbindelse med det forestående VM, og generalsekretæren lægger heller ikke skjul på, at der både har været med op- og nedture.

"Der har været fantastiske dage og vanskelige dage. Der har været dage, hvor man spurgte sig selv om, hvordan man skulle magte opgaven. Men vi har penge nok til at løse alle de problemer, der måtte opstå under VM," forsikrer Jerome Valcke over for Financial Times.

FIFA har udover beløbet på 5,7 milliarder kroner også en forsikring, der lyder på 3,7 milliarder kroner, hvis turneringen skulle blive udskudt, grundet naturkatastrofer, krig eller terrorisme.

Skriv en kommentar