Fransk VM-kollaps i nederlag

0

Det franske landshold nærmer sig VM-exit allerede i gruppespillet. For kort tid siden tabte Frankrig med 2-0 til Mexico.

Frankrig skulle hente point i dagens opgør med Mexico, hvis de skulle være så godt som sikre på at avancere til ottendedelsfinalerne, efter deres seneste 0-0-kamp mod Uruguay.

Men franskmændene virkede slet ikke oplagte i aften mod det offensivt indstillede Mexico-hold. Den første halvleg var ikke specielt underholdende, og ingen af holdene fik deres spil til at glide rigtigt.

Mexicos Carlos Salcido og Giovani dos Santos forsøgte sig dog fra feltet, men ingen af dem formåede at skyde indenfor målrammen.

Den upopulære franske landstræner, Raymond Domenech, der stopper efter denne slutrunde, reagerede hurtigt i halvlegen på det skuffende spil. Fra anden halvlegs start var Andre-Pierre Gignac skiftet ind til fordel for Nicolas Anelka.

Frankrigs spil var stadig uinspirerende, og efter en times spil, kostede det dyrt. Et fransk forsvarskollaps betød, at indskiftede Javier Hernandez på grænsen af offside blev spillet helt fri, og alene med Frankrigs keeper Hugo Lloris var han kølig, og trak hurtigt forbi keeperen og lagde bolden ind i det tomme mål til 1-0.

Med godt tyve minutter tilbage, forsøgte Frankrig at svare igen med et angreb i højt tempo for en gangs skyld, hvor Florent Malouda spillede bolden videre til indskiftede Gignac, som efterfølgende sendte sit skud langt forbi målet.

Da stadionuret havde tikket hen på det 78. minut, kom Eric Abidal for sent i sin tackling og nedlagde Pablo Barrera til et klart straffespark, som også blev dømt.

37-årige Cuauhtemoc Blanco var udpeget som manden, der skulle eksekvere, og det gjorde han sikkert til slutresultatet 2-0.

Franskmændene er nu i knæ, og i sidste runde skal de møde værtsnationen Sydafrika, som de skal besejre for at have en chance for at avancere til 1/8-finalerne, mens de samtidig skal håbe, at enten Mexico eller Uruguay taber point i deres sidste møde.

Kampens spillere:

Frankrig - Florent Malouda: 30-årige Malouda, som til daglig spiller i Chelsea, var den eneste franskmand, som virkede motiveret for alvor. Han viste vilje, men det er umiddelbart svært at gøre en forskel som ene mand.

Mexico - Javier Hernandez: Han blev indskiftet i anden halvleg, og gjorde sig hurtigt positivt bemærket, da han sendte sit hold på sejrskurs. Derudover var han også involveret i Mexicos andet mål, og han virkede generelt som et friskt pust.