VM 2022-holdanalyse: Frankrig

0

Frankrig

Frankrig spiller i gruppe D til VM 2022. Læs en analyse af Frankrigs trup, landstræner og diverse fakta om det franske mandskab her.

Fakta

Fulde navn: Frankrig
Hovedstad: Paris
National-stadion: Stade de France (81.338 tilskuere)
Antal indbyggere: 67,5 millioner
Øgenavn til landsholdet: Les Bleus (de blå)
Placering på verdensranglisten: 4 (oktober 2022)
Flest landskampe: Lilian Thuram (142 kampe)
Flest mål: Thierry Henry (51 mål)
Største sejr: Frankrig - Azerbaijan: 10-0 (6. september, 1995)
Største nederlag: Danmark - Frankrig: 17-1 (22. oktober, 1908)

Frankrigs største resultater

Confederations Cup:
Vinder i 2001 og 2003.

EM:
Vinder i 1984 og 2000.

VM:
Vinder i 1998 og 2018.

VM-historik:

1930: Gruppespil
1934: Gruppespil
1938: Kvartfinale
1954: Gruppespil
1958: Tredjeplads
1966: Gruppespil
1978: Gruppespil
1982: Fjerdeplads
1986: Tredjeplads
1998: Vinder
2002: Gruppespil
2006: Andenplads
2010: Gruppespil
2014: Kvartfinale
2018: Vinder

Frankrigs VM-erfaring

Frankrig er en rutineret VM-nation, der ved slutrunden i Qatar deltager for syvende gang i træk og for 16. gang i alt.

De største VM-resultater skal vi finde i nyere tid. I de første syv verdensmesterskaber, som franskmændene deltog i, blev endestationen gruppespillet i de fem af dem.

I 1980’erne begyndte Frankrig for alvor at røre på sig. Udover en EM-titel på hjemmebane i 1984 var Les Bleus både ved VM to år før og efter EM-triumfen tæt på at nå finalen. I begge tilfælde blev Tyskland imidlertid endestationen i semifinalen.

Herefter formåede Frankrig højst overraskende og skuffende ikke at kvalificere sig til hverken VM i 1990 eller VM i 1994. Derfor var det heller ikke helt logisk, at de ved næste VM-slutrunde i 1998, der foregik på hjemmebane, gik hele vejen og vandt guld for første gang.

Siden da har det franske landshold i VM-sammenhæng leveret enormt svingende præstationer. Hele to gange efter den store præstation i 1998 er franskmændene røget ud allerede i det indledende gruppespil.

Det skete i 2002 og 2010, og i mellem disse to kæmpe skuffelser - ved slutrunden i 2006 - nåede de hele vejen til finalen, hvor de kun var en straffesparkskonkurrence fra at snuppe guldet.

Efter en godkendt præstation i 2014, hvor et fransk hold under opbygning nåede en kvartfinale, kom den helt store triumf igen ved seneste VM-slutrunde i 2018, hvor Frankrig uden at sprudle på noget tidspunkt gjorde rent bord og vandt VM for anden gang. Dermed møder Didier Deschamps’ tropper op i Qatar som regerende verdensmestre.

Frankrigs vej til VM 2022

Frankrigs vej til VM-slutrunden i Qatar gik via kvalifikationsgruppe D, hvor modstanderne hed Ukraine, Finland, Bosnien-Hercegovina og Kasakhstan.

Selvom der reelt aldrig var den helt store tvivl om, at franskmændene ville snuppe gruppens førsteplads, var der flere sjuskede svipsere undervejs. Især var det både overraskende og skuffende, at de regerende verdensmestre i to af hjemmekampene - mod Ukraine og Bosnien-Hercegovina - måtte nøjes med uafgjort.

Udover at udekampen mod Ukraine også endte med en pointdeling, gjorde de franske verdensstjerner rent bord i de øvrige fem kampe, hvor især 8-0-sejren på hjemmebane over Kasakhstan i næstsidste runde vil blive husket i lang tid.

Frankrig endte altså som sikker gruppevinder med 18 point ud af 24 mulige og med hele seks styks ned til Ukraine på andenpladsen.

Frankrigs landstræner: Didier Deschamps

Didier Deschamps

Foto: Shutterstock

Navn: Didier Deschamps
Født: 15. oktober, 1968
Nationalitet: Frankrig
Landstræner siden: 2012
Trænerkarriere: Monaco, Juventus, Marseille og Frankrig.

Portræt:

Siden 2012 har Didier Deschamps siddet i stolen som fransk landstræner. En så lang sammenhængende periode er i sig selv usædvanligt. Men med den tidligere landsholdsanfører ved roret har Frankrig opnået fornemme resultater.

Især i VM-sammenhæng har 54-årige Deschamps været en succes. I 2014, hvor Frankrig på forhånd ikke var regnet blandt de største favoritter, blev kvartfinalen endestationen. Denne præstation blev som tidligere nævnt forbedret markant fire år senere, da franskmændene ved slutrunden i Rusland sikrede sig VM-guldet efter en finalesejr på 4-2 over Kroatien.

Nu gælder det tredje VM-slutrunde for Deschamps som fransk landstræner, og den tidligere Monaco-, Juventus- og Marseille-træner har et mindst lige så stjernespækket mandskab til rådighed som for fire år siden. Derfor håber og tror Deschamps og co. på, at Les Bleus kan forsvare VM-guldet, når slutrunden i november bliver sparket i gang.

Analyse af Frankrigs VM 2022-trup

Frankrig råder over så ekstremt mange klassespillere på samtlige positioner, at næsten to-tre forskellige hold ville have en realistisk chance for at komme langt ved en VM-slutrunde.

Derfor er franskmændene også blandt de allerstørste favoritter til at gå hele vejen, når slutrunden i Qatar inden længe løber af stablen. Og en dårlig EM-slutrunde sidste år samt flere tvivlsomme præstationer i årets Nations League-kampagne ændrer ikke på dette faktum.

Skader hos blandt andet den stærke midtbanespiller N’Golo Kanté, der var en nøglefigur, da Frankrig blev verdensmestre i 2018, bør heller ikke fjerne Didier Deschamps’ mandskab fra det absolutte favoritfelt.

Målmænd:

Den efterhånden lidt aldrende Hugo Lloris er stadig det sikre førstevalg som Frankrigs keeper.

Niveauet er dog faldet lidt, men Lloris, der under en uge efter VM-finalen fylder 36 år, er stadig en dygtig keeper.

AC Milans Mike Maignan er uden tvivl fremtidens førstemålmand for Les Bleus, og flere eksperter har også spekuleret i, om Maignan allerede burde have overtaget Lloris’ plads på landsholdet.

En skade har dog forhindret Maignan i at blive klar til VM 2022, og derfor er der ingen tvivl om, at Lloris, der under VM kan overhale Lilian Thurams landskampsrekord (142), kommer til at vogte målet i Qatar.

Forsvaret:

Hvis Frankrig kommer langt til VM, vil der formentlig være kampe, hvor de vil spille med fire i forsvaret, mens de i andre vil bruge tre stoppere og to wingbacks.

I det centrale forsvar er der mange om buddet, men hvis Raphael Varane kan holde sig fit inden og under slutrunden i Qatar, er han et oplagt bud på en af midterforsvarerne.

På de to backs er franskmændene ligeledes godt besatte, men især i venstre side er der stor kvalitet med AC Milan-profilen, den 25-årige Theo Hernández, der først sidste år fik debut for det franske A-landshold.

Midtbanen:

På midtbanen må Frankrig med sikkerhed undvære en skadet N’Golo Kanté til VM. Samtidig er den helt store midtbanestrateg Paul Pogba også skadet, og selvom han formentlig når at blive klar til slutrunden, vil han af åbenlyse årsager ikke være i nærheden af topform, hvilket kan blive en udfordring.

Til gengæld kan franskmændene stadig stille med en midtbaneduo bestående af to spillere fra selveste Real Madrid. Der er tale om Aurélien Tchouaméni og Eduardo Camavinga, hvor især førstnævnte ligner en starter.

Angrebet:

Hvis alle mand er klar, er Frankrigs offensiv decideret uhyggelig. Udover Kylian Mbappé kan Didier Deschamps vælge mellem blandt andet den nykårede Ballon d’Or-vinder Karim Benzema, Atletico Madrid-stjernen Antoine Griezmann og FC Barcelonas driblestærke kantspiller Ousmane Dembélé

Hold øje med: Kylian Mbappé

Foto: Shutterstock

Han er det oplagte valg, men det er svært at komme udenom den store franske verdensstjerne Kylian Mbappé.

I sommer forlængede den 23-årige offensivspiller overraskende sin kontrakt med PSG, som forgyldte ham med en absurd høj lønpakke. På trods af dette virker Mbappé dog ikke tilfreds i den franske hovedstadsklub, og rygterne om et klubskifte efter VM er begyndt at tage til.

Uanset hvor klubkarrieren fortsætter, kommer landsholdskarrieren til at fortsætte for Frankrig. Og Mbappé er uden tvivl det franske landsholds helt store X-faktor, som kan blive enormt afgørende, hvis franskmændene skal gøre sig forhåbninger om at genvinde VM-guldet.

Skriv en kommentar