Ghana forsvarede de afrikanske faner

0

VM’s første kamp, der gik i forlænget spilletid, fandt sted mellem Ghana og USA, som gav hinanden kamp til stregen i ottendedelsfinalen lørdag aften.

Ghana er den eneste afrikanske nation, som er tilbage ved VM, så der hviler et vist pres på dem og det levede de til fulde op til i kampens indledning.

Kevin-Prince Boateng tog bolden fra en amerikaner på midten af banen og satte derefter kursen direkte mod mål, hvor han nemt satte bolden forbi Tim Howard i USA’s mål til 1-0.

Afrikanerne sad på begivenhederne i resten af første halvleg, som dog ikke var ret spændende chancemæssigt, da målet næsten var den eneste chance i halvlegen.

USA havde været fuldstændig anonyme i første halvleg, og virkede overraskende passive, men det var et forvandlet hold fra anden halvlegs start, hvor AGF’s Benny Feilhaber var blevet sat ind og det skulle vise sig at være en god idé.

Feilhaber var en kilde til evig uro i ghanesernes felt, hvor AGF’eren var lige ved at bringe USA tilbage i kampen, men trods et fornemt oplæg fra Jozy Altidore var Benny Feilhaber ikke helt kynisk nok i afslutningen.

Forløsningen for USA kom et kvarter inde i anden halvleg. Altidore blev sendt i dybden, og han blev klodset nedlagt af Jonathan Mensah, som begik et straffespark, som Landon Donovan tog sig af  og udnyttede til at få bragt balance i regnskabet.

Amerikanerne fortsatte i resterende del af kampen med at presse på, men de fik ikke scoret yderligere, og de to nationer måtte derfor ud i en omkamp á to gange 15 minutter.

Den forlængede spilletid var en tro kopi af første halvleg. Ghana var igen mest parat og det udnyttede Asamoah Gyan til at score sit tredje VM-mål og gøre det til 2-1, som skulle vise sig at blive kampens resultat, da målet lagde en dæmper på begge hold i den resterende del af den forlængede spilletid.

Kampens spillere:

Ghana - Kevin-Prince Boateng: Han var en mest farlige spiller for ”Black Stars” og var med i stort set alle de offensive ghanesiske aktioner i løbet af kampen.

USA - Landon Donovan: Donovan var ligesom de øvrige amerikanere dårlige i første halvleg, men i anden halvleg gik han forrest med en masse energi, som bragte USA tilbage i kampen og han fik også scoret et udlignende mål, hvilket dog ikke var nok i sidste ende til at USA kunne komme videre.

Skriv en kommentar