Belgien vandt efter forlænget drama

0

Belgien besejrede USA med 2-1 i den sidste 1/8-finale. Den ordinære spilletid endte 0-0, mens der blev scoret tre mål i den forlængede spilletid.

Belgien og USA krydsede klinger tirsdag aften i den sidste ottendedelsfinale ved VM 2014. Vinderen af opgøret skulle op imod Argentina i kvartfinalen, så der var alt at kæmpe for.

Belgiernes landstræner Walmots, havde foretrukket 19-årige Divock Origi fra start i stedet for angrebsprofilen Romelu Lukaku.

Opgøret startede i et eksplosivt tempo, hvor begge hold kom med en god indstilling til opgøret. Begge mandskaber lugtede øjensynligt blod.

Origi skulle ikke bruge mange sekunder af opgøret, før han blev sendt i dybden, men USA's rutinerede keeper Tim Howard kom i vejen på friløberen.

USA var dog også stærkt spillende, men de største scoringsmuligheder tilfaldt belgierne. Forsvareren Jan Vertonghen fik tilkæmpet sig bolden på midten, hvorefter han lagde den til rette for Kevin de Bruyne. Men afslutningen fra de Bruyne var for uskarp i situationen.

Det var tydeligt, at begge hold var ramt af nerver, selvom de begge gjorde en god figur i første halvleg. Men første del af kampen sluttede altså uden mål. 0-0 ved pausen.

Efter pausen satte Belgien sig mere på begivenhederne, men USA havde en sikker mand på målet i form af Howard. Belgiens Origi kom frem til en stor mulighed i det 55. minut, da han headede til bolden på et indlæg fra Kevin de Bruyne.

Bolden røg dog på overliggeren, mens den efterfølgende røg ned til Vertonghen, der afsluttede i to omgange uden succes.

Lidt efter var Howard igen i topform, da han reddede et hovedstødsforsøg fra Dries Mertens. Historien gentog sig, da Mertens fandt Origi, mens Howard var skarpest i situationen.

Amerikanerne kæmpede som om, at det galt liv eller død, og det var tæt på med udsigten til en plads i kvartfinalen. USA havde en række aktioner mod Belgiens mål, men det var fortsat belgierne, der kunne noteres for de største chancer.

I slutminutterne af den ordinære spilletid kom Mirallas alene igennem, dernædt var det Eden Hazards tur, da han forsøgte sig med et langskud, men Howard var umulig at passere.

I de døende sekunder af kampen kom indskiftede Wondolowski frem til en kæmpe mulighed. Belgierne blev fanget i en dårligt udført offside-fælde, mens bolden landede for fødderne af angriberen, der tæt på mål ramte bolden fuldstændigt forkert, så den strøg udenom målet.

Dermed endte opgøret 0-0 i den ordinære spilletid. Men som bekendt skal der findes en vinder i samtlige kampe i slutspillet, og dermed skulle vi ud i forlænget spilletid. Det var altså for femte gang ved dette VM, at en 1/8-finale skulle ud i forlænget.

Fra starten af første halvleg af den forlængede spilletid, kom Lukaku på banen i stedet for Origi. Den fysisk stærke angriber skulle ikke bruge lang tid, før han skabte problemer for det amerikanske forsvar.

Lukaku slap fri på højrekanten, hvorefter bolden endte hos Kevin de Bruyne, som efter et par træk fik sendt bolden ind bag Tim Howard i USA-målet. Belgien var nu foran 1-0 med 27 minutter tilbage af den forlængede spilletid.

Herefter kom angrebstalentet Lukaku til et par muligheder yderligere, inden han på flot vis blev spillet fri af Kevin de Bruyne i dybden, hvorefter Lukaku ikke viste nogen nåde og bankede læderet resolut i netmaskerne. 2-0 til Belgien med 15 minutter igen.

Klinsmanns tropper nægtede dog, at kaste håndklædet i ringen. Korte inde i anden halvleg af den forlængede spilletid, blev der bragt fornyet spænding i opgøret.

Michael Bradley lobbede, på flotteste vis, bolden over Belgiens forsvar, hvor han fandt en fremadstormende Julian Green, der fik passeret Courtois i det belgiske mål, trods en mindre ren afslutning.

Kort efter var USA's midtbanespiller Jermaine Jones tæt på at udligne, men hans forsøg gik snert forbi målet. USA stod også bag en fræk frisparkskombination, der gjorde belgierne helt rundtosset.

Clint Dempsey blev spillet helt fri foran målet, hvor Courtois kom godt ud og fik gjort målet lille. Dempsey afsluttede direkte på kroppen af Courtois, og chancen løb ud i sandet.

På trods af flere muligheder til USA, så holdt Belgien stand. De vandt dermed 2-1 efter hele tre scoringer i den forlængede spilletid.

Belgien skal nu møde Argentina i kvartfinalen. Opgøret finder sted på lørdag.

Skriv en kommentar