Brasilien vandt over Chile efter straffespark

0

Den første 1/8-finale måtte afgøres ved hjælp af straffesparkskonkurrence, da kampen endte 1-1 i den ordinære spilletid. Brasilien var skarpest på straffe, da de vandt 3-2, mens deres keeper Julio Cesar viste høj klasse.

Der hvilede et tungt pres på de brasilianske spillere, da de lørdag aften skulle møde Chile i 1/8-finalen.

Meget pudsigt var det en gentagelse af parternes 1/8-finale for præcis fire år siden ved VM 2010 i Sydafrika.

Chile har imponeret mange ved dette VM, hvor de blandt andre har besejret de forsvarende verdensmestre Spanien.

Brasiliens landstræner Luis Felipe Scolari havde valgt at skifte op i startformationen forud for kampen. Fernandinho var blevet foretrukket fra start i stedte for Paulinho.

På den modsatte banehalvdel var Arturo Vidal igen klar for chilenerne.

Opgøret startede i et højt tempo, og efter bare fem minutter var Marcelo ophavsmand på et langskud efter et hjørnespark, men bolden røg nogle meter forbi træværket.

Brasilien fortsatte dog det tunge pres på chilenerne, og det blev belønnet efter 18 minutters spil.

Neymar sendte et hjørnespark ind i det lille felt, og her dukkede David Luiz op i en nærkamp med en chilener. Luiz var dog stærkest i duellen, og derfor kunne han bringe værtsnationen foran.

Det var samtidig Paris Saint-Germain-spillerens første mål i den brasilianske landsholdstrøje.

Men glæden varede kort for værterne og deres fans. Efter 32 minutters spil var Hulk uskarp, da han skulle lægge bolden tilbage.

Bolden blev opsnappet af Chile, og kort tid efter kunne holdet store profil, Alexis Sanchez, knastørt sparke bolden ind til 1-1.

Et par minutter senere fik først Neymar en hovedstødschance, mens Daniel Alves senere havde et langskud, der gik tæt over målet.

I anden halvleg stod der fortsat Brasilien på det meste af spillet. Ti minutter inde i anden halvleg fik Hulk så bolden i nettet, men dommer Howard Webb fløjtede prompte.

Målet blev annulleret, fordi angriberen havde brugt armen til at få bolden under kontrol.

I modsatte ende kom Chiles Charles Aranguiz til en stor mulighed, da han afsluttede på Brasiliens keeper, Julio Cesar.

I den situationn beviste Cesar, hvorfor han er førstevalget, da han leverede en klasse-redning.

Chile meldte sig nu mere ind i kampen, mens mange af brasilianerne virkede trætte. Begge mandskaber var dog samtidig også meget bevidste om ikke at satse for meget, så de gav modstanderen mulighed for at støde til på kontra.

Neymar kom til en stor chance med ti minutter igen, da han headede bolden mod Chile-målet, men keeper Claudio Bravo snuppede forsøget.

Hulk fik også muligheden for at blive matchvinder, men igen kunne Chiles fans ånde lettet op, da Bravo reddede på ny.

Herefter mistede kampen sin tænding for alvor, og derfor lå det i kortene, at vi skulle ud i forlænget spilletid, hvilket også blev en realitet. Altså 1-1 i den ordinære spilletid.

Det var småt med chancer i første del af den forlængede spilletid, men Hulk fik dog sendt et skud af sted mod Bravo, som igen vandt duellen.

I anden del af den forlængede spilletid var det tydeligt, at begge hold håbede mest på en straffesparkskonkurrence.

Det kunne tydeligt ses, at spillerne var trætte og mod slutningen af den forlængede spilletid, fik Brasilien store stjerne, Neymar, krampe.

I de døende sekunder af den forlængede spilletid fik Chile en kæmpe chance. Mauricio Pinilla satte sig godt igennem og tordede læderet op på træværket.

Det var tæt på, at lyset var blevet slukket for Brasilien, men håbet levede endnu, og vi skulle ud i straffesparkskonkurrence.

Sådan forløb straffesparkskonkurrencen:

1. spark: David Luiz. Målscoreren tidligere i opgøret skulle tage første spark. Han scorede sikkert til højre for målmanden, mens han hoppede til venstre.

2. spark: Mauricio Pinilla (Chile). Han havde den store chance til sidst, og derfor hvilede der også et stort pres på Pinilla nu. Han gik til bolden, men han brændte. Han skød direkte på Julio Cesar, der blev stående midt i målet. Dårligt og nervøst sparket.

3. spark: Willian (Brasilien). Den indskiftede Willian tog et langt tilløb og skød direkte forbi højre målstolpe - til stor ærgelse for ham selv og resten af nationen. 1-0 til Brasilien i straffespark på dette tidspunkt.

4. spark: Alexis Sanchez (Chile). Den helt store stjerne. Sanchez gik selvsikkert til bolden, trak sine fodboldshorts op, men brændte. Han skød til højre for Cesar, der kastede sig ned i samme side. Men der var ikke nok fart på sparket, som samtidig ikke var yderligt nok.

5. spark: Marcelo (Brasilien). Real Madrid-backen sparkede den i kassen. Chiles keeper Bravo havde en ene hånd på, men det var ikke nok. Han sparkede oppe i venstre side for målmanden.

2-0 til Brasilen i straffesparkskonkurrencen på dette tidspunkt.

6. spark: Charles Aránguiz (Chile). Han satte den sikkert oppe i venstre side - helt oppe i krydset. Cesar tog en chance og blev stående midt i målet. 2-1.

7. spark: Hulk (Brasilien). Manden med mange farlige aktioner i kampen, tog et langt tilløb. Men han brændte! Han sparkede hårdt midt i målet, mens Bravo kastede sig og tog den med knæet. 2-1 fortsat.

8. spark: Djaz (Chile). Han tog et langt tilløb. Han satte bolden midt i målet. Denne gang hoppede Cesar til venstre. 2-2.

9. spark: Neymar (Brasilien). Den unge stjerne havde tidligere krampe i kampens forlængede spilletid. Der lå et kæmpe pres på hans skuldre, som nærmest vokser for hvert VM-minut, Brasilien er på banen. Han tog et langt tilløb, udførte en lille stopfinte og satte bolden i højre side for målmanden, mens Chile-keeperen hoppede til venstre. 3-2.

10. spark: Gonzalo Jara (Chile). 28-årige Jara havde kampens største pres på sig på dette tidspunkt. Hvis han brændte, var Chile ude, mens Brasilien gik videre til kvartfinalen. Jara gik til bolden og affyrede et missil. Desværre for chilenerne, ramte bolden indersiden af stolen, men røg ikke over stregen.

Dermed vandt Brasilien 3-2 på straffespark, mens det blev 1-1 i den ordinære spilletid.

Brasiliens guldfugl Neymar brød sammen og kastede sig ned på knæ i glædesrus.

Brasilien har derved fortsat mulighed for at snuppe VM-guldet på hjemmebane. I kvartfinalen skal de enten møde Uruguay eller Colombia, der spiller senere i aften.

Skriv en kommentar