Infantino med ny VM-model: 48 hold og 16 grupper

0

FIFA's nye præsident, Gianni Infantino, foreslår nu en ny VM-model, der vil betyde 48 deltagende nationer, som bliver fordelt i 16 grupper á tre hold.

Der har i lang tid været snak om, at FIFA vil udvide VM i fodbold, så der kommer flere mandskaber med til VM-slutrunderne.

Nu er FIFA's nye præsident, Gianni Infantino, så kommet med et nyt forslag, der - ligesom forrige forslag - vil betyde, at der skal 48 lande med til VM.

Ændringen ligger i, at de 48 nationer skal fordeles i 16 grupper, hvor der i hver gruppe skal være tre hold, hvilket vil give tre kampe i hver af de 16 grupper. Planen er så, at nummer et og to fra hver gruppe går videre til 16. delsfinalerne.

Herefter vil de 16 vindere gå videre til ottendedelsfinalerne. Efterfølgende vil det køre, som vi har set det ved de seneste VM-slutrunder med kvart- og semifinaler.

Ifølge Infantino viser et stort flertal interesse for den nye struktur, som ifølge ham ikke vil betyde, at VM-slutrunderne kommer til at tage længere tid at afvikle - trods 16 hold mere.

Til januar skal FIFA mødes og se nærmere på de forskellige forslag til ny VM-struktur.

Skriv en kommentar