Officielt: Luis Suarez får ni spilledages karantæne

0

Luis SuarezFIFA har netop meddelt, at Uruguay-angriberen Luis Suarez bliver straffet med ni spilledages karantæne, efter at han bed Italiens Giorgio Chiellini. Samtidig er han udelukket fra al fodbold i fire måneder.

Uruguays stjerneangriber Luis Suarez har netop fået sin dom i bid-sagen ved VM 2014.

FIFA har valgt, at uddele den hårdeste dom i forbundets historie.

Suarez er blevet straffet med fire måneders karantæne fra al fodbold. Derudover har han også fået ni spilledages karantæne for Uruguay.

Luis Suarez' arbejdsgiver Liverpool FC har ikke mulighed for at appellere dommen. Det kan kun Uruguays fodboldforbund samt Suarez selv.

"Spilleren Luis Suarez er udelukket fra at deltage i nogen former for fodbold-relateret aktivitet (administrativt, sport eller andet) i en periode på fire måneder i forhold til artikel 22 af FDC (FIFAs disciplinær kodeks, red.)," skriver FIFA i en pressemeddelelse.

"Sådan en opførsel kan ikke tolereres på nogen fodboldbane og specielt ikke ved VM, når millioner af øjne hvilket på banen. FIFAs disciplinærkomité har taget alle aspekter af sagen med i betragtning og graden af Mr. Suárez opførsel i forhold til de relevante forhold i vores kodeks. Beslutning træder i kraft i det øjeblik, det er kommunikeret," siger Claudio Sulser, formand for FIFAs disciplinærkomité i en pressemeddelelse.

FIFA oplyser, at Suarez i samme periode heller ikke må besøge et fodboldstadion. Ligeledes må han heller ikke træne med hos sin arbejdsgiver, Liverpool FC, i perioden.

Dermed kan Luis Suarez først tørne ud den 25. oktober for den klub, som måtte eje ham efter sommeren. Derudover har han fået en bøde, der svarer til omkring 615.000 kroner.

Det er tredje gang i karrieren, at Suarez får karantæne for at bide en modspiller. Da han spillede i Ajax Amsterdam gik det ud over en PSV Eindhoven-spiller i 2010. Her fik han syv kampes karantæne.

Sidste år modtog han ti spilledages karantæne, efter at topscoreren havde sat tænderne i Chelsea-spilleren Branislav Ivanovic.

Skriv en kommentar