Officielt: Salg af alkohol til VM 2022 bliver forbudt

0
Alkohol til VM 2022

Foto: Shutterstock

FIFA oplyser fredag, at man alligevel forbyder salg af alkohol til VM 2022 i Qatar. Der vil dog fortsat blive solgt alkoholfrie øl.

FIFA leverer nu en stor kovending i forhold til salg af alkohol foran VM-stadionerne i Qatar.

Ifølge avisen The Times, så har kongefamilien i Qatar klaget til FIFA over salg af alkohol ved slutrundens kampe, og dette har FIFA nu rettet sig ind under.

Efter sigende så kommer beslutningen som et chok for FIFA, som har lovet diverse fodboldfans, at de ville servere alkohol ved de otte stadions og i fanzonen i Doha.

FIFA er samtidig kommet i vanskeligheder over for øl-sponsoreren Budweiser, der havde fået eneret på at sælge øl til VM-slutrunden.

Budweiser har angiveligt betalt en pris, svarende til 540 millioner kroner for sponsoratet.

Forbuddet mod øl med alkohol er dog ikke gældende for samtlige deltagere på lægterne. Ifølge The New York Times, så vil alkohol være tilgængeligt på stadionerne, men kun i de luksusiøse suiter, der er reserverede til FIFA-repræsentanter og andre velhavende gæster.

Dog vil det være tilladt at købe øl i Doha Park til "Fan Festival", der er FIFA's fanzone under slutrunden.

Det gør sig også gældende på de restauranter og barer, der har alkoholbevilling, men det er dog ulovligt at drikke udenfor disse zoner.

FIFA: Alkoholfrie øl sælges fortsat

FIFA slår fast i deres officielle meddelelse, at det fortsat er muligt at købe øl, men kun de alkoholfrie af slagsen.

"Efter dialog mellem værtslandets myndigheder og FIFA, er der blevet truffet en beslutning om at fokusere salget af alkoholholdige drikkevarer på FIFA Fan Festival, andre fandestinationer og spillesteder med licens, og fjerne salgssteder for øl fra Qatars FIFA World Cup 2022 stadionomkreds," skriver FIFA på sin hjemmeside og tilføjer:

"Der er ingen indflydelse på salget af Bud Zero (Budweisers alkoholfrie øl, red.), som vil forblive tilgængelig på alle Qatars VM-stadioner. Værtslandets myndigheder og FIFA vil fortsat sikre, at stadionerne og de omkringliggende områder giver en fornøjelig, respektfuld og behagelig oplevelse for alle fans. Turneringsarrangørerne sætter pris på AB InBevs forståelse og vedvarende støtte til vores fælles forpligtelse til at tage højde for alle under FIFA World Cup Qatar 2022™️."

VM-slutrunden i Qatar bliver sparket i gang søndag klokken 17:00, når værterne Qatar møder Ecuador.

Skriv en kommentar