Officielt: VM-finalen i 2022 skal spilles 18. december

0

FIFA har her til eftermiddag bekræftet, at finalen ved den kommende VM-slutrunde i Qatar i 2022 bliver afviklet den 18. december.

Det bliver på mange måder en anderledes VM-slutrunde, der venter i 2022.

Udover at turneringen skal afvikles i ørkenstaten Qatar, som aldrig tidligere har kvalificeret sig til verdens mest prestigefyldte landsholdsturnering, finder selve slutrunden sted i november og december.

Det har medført masser af kritik, hvilket dog ikke har fået FIFA til at flytte slutrunden. Og det kommer formentlig heller ikke til at ske.

Her til eftermiddag har FIFA nemlig offentliggjort alle spilletidspunkterne for slutrunden, der altså finder sted i løbet af de sidste to måneder af 2022.

VM-finalen, som fodboldfans verden over ser frem til, bliver sparket i gang søndag den 18. december kl. 17:00 dansk tid.

Åbningskampen, hvor værterne fra Qatar er det ene af de to mandskaber, er programsat til den 21. november med starttidspunkt allerede kl. 12:00 dansk tid.

Udover åbningskampen skal der samme dag spilles yderligere tre gruppekampe, hvilket er nyt i forhold til de seneste VM-slutrunder.

Og faktisk bliver der afviklet fire kampe hver dag, indtil gruppespillet er færdigspillet den 2. december. Starttidspunkterne, dansk tid, for disse kampe er 12:00, 15:00, 18:00 og 21:00.

Mens åbningskampen finder sted på Al Bayt Stadium med plads til 60.000 tilskuere, skal finalen spilles på Lusail Stadium, hvor der er plads til 80.000.

Skriv en kommentar