Optakt: Grækenland – Elfenbenskysten

0

Grækenland - ElfenbenskystenBåde Grækenland og Elfenbenskysten kan stadig gå videre til ottendedelsfinalen, men vejen for Elfenbenskysten er knap så kompliceret som Grækenlands.

Tre hold kan stadigvæk nå at gå videre i gruppe C. Det selvom Grækenland tabte den første kamp til Colombia med 3-0, og spillede uafgjort 0-0 mod Japan i deres andet opgør.

Noget bedre er det gået for Elfenbenskysten, der vandt den første kamp 2-1 mod Japan, men til gengæld tabte 1-2 til Colombia i det andet opgør.

Fokus på holdene:

Grækenland:

Vanen tro har Grækenland ikke ligefrem spillet angrebsfodbold. Der var dog lidt offensive takter at spore i deres åbningskamp mod Colombia, som hurtigt kom foran, hvilket tvang grækerne frem, men forgæves, da de var ineffektive foran målet.

I deres anden kamp led grækerne under, at de fik et rødt kort til Katsouranis med lidt over fem minutter til pausen. Det til trods formåede Grækenland at holde stand, og endte med at hive 0-0 hjem.

For at gå videre skal Grækenland have en sejr, samtidig med at Japan ikke må få fuldt udbytte mod Colombia i gruppens andet opgør.

Elfenbenskysten:

Afrikanerne fik en perfekt start på VM. De kom dog bagud til Japan, men via en god anden halvleg formåede de at vende opgøret og vinde 2-1.

I den anden kamp var Colombia stærkere end Elfenbenskysten, der holdt nullet til pausen. I anden halvleg gik det dog galt, da Colombia kom foran 2-0 inden Gervinho fik reduceret til slutresultatet 2-1.

For at være sikker på at gå videre, skal Elfenbenskysten vinde mod Grækenland. Muligvis kan uafgjort blive nok for afrikanerne, der dog under ingen omstændigheder må tabe til grækerne, da de ellers ryger ud af VM.

Fakta:

- De to hold har aldrig mødt hinanden før i en landskamp.

- Grækenland spillede for første gang nogensinde til VM uafgjort i deres kamp mod Japan.

- Grækenland havde for første gang nogensinde til en VM-kamp et clean sheet mod Japan.

- Grækenland har vundet deres eneste VM-kamp mod et afrikansk hold. Det skete for fire år siden, da de besejrede Nigeria 2-1.

- Elfenbenskysten har glippet at kvalificere sig til ottendedelsfinalen to gange.

- Ingen af de to hold er ved et VM kommet længere end gruppespillet.

- Otte af Elfenbenskystens tolv VM-mål er lavet efter det 60. minut.

- To af Elfenbenskystens tre VM-sejre er sket efter, at de har indkasseret et mål.

Seneste nyt om holdene:

Grækenland:

Grækerne mangler kaptajn Kostas Katsournais, der fik rødt mod Japan, og han vil formentlig blive erstattet af Giorgos Karagounis.

Derudover er der ikke nogen skader eller karantæner hos Grækenland, hvor der til gengæld kan være flere udskiftninger i startopstillingen. Blandt andet kan Kostas Mitroglou blive erstattet af Fanis Gekas.

Elfenbenskysten:

Yaya og Kolo Toures bror, Ibrahim, døde i torsdags, men begge brødre bliver ved VM, og det forventes, at Yaya starter inde.

Hold øje med:

Georgios Samaras (Grækenland): Grækerne er tvunget frem ad banen, hvis de vil videre ved VM. Her er Samaras fra Celtic et af de bedste græske våben, som også skal spille op til sit bedste, hvis Grækenland skal vinde.

Gervinho (Elfenbenskysten): Den farlige offensivspiller har allerede lavet to mål ved VM, og han skal også være manden, der sender Elfenbenskysten videre med endnu et mål.

Forventede startopstillinger:

Grækenland:

Karnezis

Torosidis - Papasthathopoulos - Manolas - Holebas

Fetfatzidis - Karagounis - Maniatis - Kone

Samaras - Mitroglou

Elfenbenskysten:

Barry

Aurier - Zokora - Bamba - Boka

Tioté - Serey Die

Kalou - Y. Touré - Gervinho

Bony

Praktisk information:

Kampens dommer: Carlos Vera, Ecuador

Stadion: Estadio Castelao, Fortaleza

Spille-tidspunkt: 22:00

Vises på: TV 2 Zulu

Skriv en kommentar