Optakt: Costa Rica – Grækenland

0

To af de mest upåagtede nationer i ottendedelsfinalen tørner sammen søndag aften, hvor Arena Pernambuco lægger stadion til opgøret mellem Costa Rica og Grækenland.

Costa Rica tog fusen på alle, da de noget overraskende gik hen og snuppede førstepladsen gruppe D. Det endda uden at tabe en eneste kamp, og det mod Uruguay, Italien og England, der bestemt ikke er svage nationer.

Med deres uimponerede tilgang til tingene, er det lykkes dem at komme frem til ottendedelsfinalen, hvor Grækenland venter i de to nationers første indbyrdes opgør nogensinde.

Det lå heller ikke ligefrem i kortene, at Grækenland skulle snige sig med i ottendedelsfinalen, men et sent straffesparksmål mod Elfenbenskysten, sendte dem videre på yderste mandat.

Hvem vinder? Spil på kampen hos bet365 her.

Fokus på holdene:

Costa Rica:

Ingen havde nogen som helst forventninger til Costa Rica forud for VM, men med en uimponeret tilgang til tingene er de kommet videre, og er fortsat ubesejret.

Costa Rica har et godt kollektiv, som har bragt dem langt, men derudover har individualister trådt til når det er krævet. Netop det skete i den første kamp mod Uruguay, hvor de var bagud ved pausen.

Efter pausen udstillede de Uruguay fuldstændig, og endte med at vinde 3-1. I deres anden kamp mod Italien, havde costaricanerne en defensiv tilgang til tingene, og lod italienerne forsøge at skabe kampen, og slog så til på en af deres få chancer.

I den sidste gruppekamp mod England blev et par af de costaricanske spillere sparet, men alligevel var de ved at løbe med sejren, men bolden ville ikke ind, og derfor endte kampen 0-0.

Grækenland:

Grækerne har gjort det ingen forventede af dem. De lagde VM ud med at få en øretæve på 3-0 mod Columbia, der virkelig udspillede dem fuldstændig.

Man skal dog ikke tage fejl af Grækenland, og det gjorde Japan i kamp to mod dem. Grækerne var i undertal i over en halvleg, men den græske defensiv, som er deres helt store styrke, holdt stand og grækerne var endda tæt på at løbe med sejren.

I den sidste gruppespilskamp mod Elfenbenskysten skulle Grækenland vinde. På trods af det stillede de op i deres velkendte defensive formation, men som kampen skred frem, var det grækerne, som var farligst.

Det gav også pote, da Samaris bragte dem foran kort tid før halvleg. I anden halvleg trak Grækenland sig tilbage, og Elfenbenskysten fik udlignet.

Dermed skulle Grækenland presse på igen, og det skete også. Det gav bonus dybt inde i overtiden, hvor Samaras blev nedlagt i feltet og fik tilkendt et straffespark, som han selv tog sig af og scorede på.

Fakta:

- Det er første gang nogensinde, at de to nationer mødes.

- Grækenland fik deres anden VM-sejr nogensinde, da de vandt over Elfenbenskysten.

- Grækenland har kun vundet over afrikanske hold til VM.

- Andreas Samaris er den første midtbanespiller for Grækenland, der har lavet et VM-mål.

- Det er første gang, at Grækenland er gået videre ved VM.

- Sidste gang Costa Rica gik videre var i 1990.

- Costa Rica har scoret i syv ud af otte VM-kampe mod europæiske hold. Kun mod Engand er det glippet.

Seneste nyt om holdene:

Costa Rica:

Der er ingen skader på Costa Ricas hold, men der vil ske ændringer i startopstillingen forventes det. I forhold til England-kampen, vil der komme ændringer i Costa Ricas startopstilling, hvor der ved den lejlighed blev sparet spillere.

Det betyder, at blandt andet Christian Bolanos vil være at finde i startopstillingen igen.

Grækenland:

Grækerne var uden kaptajn Katsouranis mod Elfenbenskysten, og han forventes tilbage i startopstillingen i stedet for rutinerede Giorgos Karagounis, der spillede mod afrikanerne.

Mod Elfenbenskysten udgik både målmand Karnezis og Kone med skader. Det forventes dog kun, at det er Kone der må sidde ude grundet den skade han pådrog sig.

Kommentarer inden opgøret:

Costa Rica- spiller Michael Umana:

Den costaricanske præstation i gruppespillet er noget, der har givet genlyd, og det er også noget de selv er stolte af.

"At have kvalificeret os ved at ende øverst i gruppen gør os stolte," siger forsvarsspilleren Michael Umana ifølge SkySports.

"Det giver os stor tilfredshed som en gruppe. Vi er vokset som et hold, selvom vi altid har været kendetegnet ved at arbejde hårdt."

Grækenlands landstræner Fernando Santos:

Forud for opgøret har Grækenland stor respekt for Costa Rica, der bestemt ikke bliver undervurderet af grækerne.

"Vi er nødt til at investere meget i kampen. De endte øverst i 'dødens gruppe'," siger Grækenlands træner Santos ifølge SkySports.

"Som et resultat, kan vi ikke tillade os at undervurdere dem," slår den græske landstræner fast.

Hold øje med:

Joel Campbell (Costa Rica): Arsenal-angriberen er manden, der skal stå for de costaricanske mål, og han har hidtil under VM også vist sig at være en god spilstation i opspillet. Meget af Costa Ricas offensive spil hænger på Cambells præstation.

Giorgos Samaras (Grækenland): Ikke nok med Samaras blev den store græske helt mod Elfenbenskysten, så er han også et af deres mest farlige våben offensiv generelt set. Den græske defensiv er ikke til at tage fejl af, men hvis Grækenland skal have scoret mod Costa Rica hænger meget på Samaras.

Forventede startopstillinger:

Costa Rica (4-1-4-1):

Navas

Gamboa - Duarte - Umana - Diaz

Gonzalez

Ruiz - Borges - Tejeda - Bolanos

Campbell

Grækenland (4-2-3-1):

Karnazis

Torosidis - Manolas - Papastathopoulos - Cholevas

Maniatis - Katsouranis

Salpingdis - Samaris - Christodoulopoulos

Samaras

Odds på kampen Costa Rica - Grækenland (Bet365):

1X2: 1.50 | 3.10 | 3.30
Kvalificerer sig: 1.72 | 2.05
Begge hold scorer - nej/ja: 2.25 | 1.57
Vinder 1. halvleg: 3.25 | 1.83 | 4.00
Vinder 2. halvleg: 2.87 | 2.10 | 3.40
O/U 9.5 hjørnespark: 1.83 | 1.83
Kort O/U 3.5: 1.90 | 1.80
Selvmål Ja/Nej: 15.00 | 1.03
Joel Campbell scorer i kampen / første mål: 3.60 | 7.00
Bryan Ruiz scorer i kampen / første mål: 4.33 | 8.50
Konstantinos Mitroglou scorer i kampen / første mål: 4.00 | 8.00
Dimitris Salpingidis scorer i kampen / første mål: 4.33 | 8.50

Bet365

Bud på kampens resultat:

Costa Rica 1-0 Grækenland

Grækenlands defensiv er ikke nem at dirke op, men Costa Rica har individuelle offensive kvaliteter, der har midlerne til det.

Rent defensivt står Costa Rica stærkt, hvilket de har vist både mod England og Italien, hvor de har holdt målet rent. Derfor er det svært at se, hvordan grækerne skal få nettet i kampen.

Ud fra Costa Ricas offensive individuelle kvaliteter, og defensive styrke vurderer vi, at Costa Rica hiver en smal sejr hjem i et målfattigt opgør.

Praktisk information:

Kampens dommer: Ben Williams, Australien

Stadion: Arena Pernambuco, Recife

Spille-tidspunkt: 22:00

Vises på: DR1

Skriv en kommentar