Optakt: Japan – Grækenland

0

Både Japan og Grækenland jagter en sejr, efter de i tabte i deres åbningskamp. Læs hele optakten til aftenens tidlige kamp i gruppe C her.

Japan og Grækenland led begge et nederlag i deres første kamp ved VM. Hvis nogle af holdene skal gøre sig forhåbninger om at komme videre fra gruppen, skal der point på tavlen i dagens kamp.

Grækenland tabte som ventet til Columbia, der gav dem en øretæve på 3-0. Japans kamp mod Elfenbenskysten var noget mere lige. På trods af japanerne kom foran, så løb Elfenbenskysten med sejren på 2-1.

Fokus på holdene:

Japan:

Der var lagt op til et lige opgør mellem Elfebenskysten og Japan. Japan spillede som ventet hurtigt og tempofyldt, men som kampen skred frem satte de fysisk stærkere afrikanere sig på begivenhederne.

Grækenland er ligesom Elfbenskysten mere fysisk stærke, så det kan forventes, at japanerne bringer lidt mere fysik i spil, men samtidig skal de også bevarer deres hurtige boldomgang, der kan være med til at splitte det græske hold op.

Grækenland:

Grækenland kom lynhurtigt bagud med Colombia, hvorfor det var et lidt atypisk græsk hold, som ikke bare "parkerede bussen" foran mål, som de plejer.

De blev tvunget fremad banen, hvilket gav plads til Colombia, som udnyttede det. Med lidt mere skarphed i forreste geled, var Grækenland dog formentlig også kommet på måltavlen.

Fakta:

- Japan og Grækenland har kun mødtes en gang før. Det var til Confederations Cup i 2005, hvor Japan vandt 1-0.

- Grækenlands eneste tidligere VM-kamp mod et asiatisk hold tabte de med 2-0 til Sydkorea i 2010.

- Japan har vundet to ud af syv VM-kampe mod europæiske hold.

- Grækenland har tabt seks ud af syv VM-kampe, som de har spillet.

- Grækenland har ikke scoret i seks ud af deres syv VM-kampe. Den eneste gang de scorede, var i 2010 mod Nigeria, hvor de vandt 2-1.

- Grækenland har endnu ikke haft et clean sheet i deres syv VM-kampe.

- Grækenlands VM-kampe har et gennemsnit på 2,6 mål pr. kamp, hvilket er det højeste af de 32 hold til VM-slutrunden.

- Japans Kiesuke Honda har været indblandet i fire ud af Japans fem seneste mål ved VM.

Hold øje med:

Keisuke Honda (Japan): Den japanske kreatør, Honda, er manden, der skal stå bag den evt. japanske succes.
Han er både en flittig målscorer for Japan, men også manden, som skal have næstsidste fod på bolden, når en medspiller skal spilles fri.

Sokratis Papastathopoulos (Grækenland): Sokratis Papastathopoulos skal få styr på det græske forsvar, der ikke var alt for overbevisende mod Columbia.

Grækenlands forsvar er nøglen til succes, da det er her deres styrke er, og her bliver Sokratis Papastathopoulos en vigtig brik.

Seneste nyt om holdene:

Japan:

Der er ingen meldinger om skader i den japanske trup, hvor der til gengæld kan komme udskiftninger i startopstillingen, i forhold til Elfenbenskysten-kampen.

Der spekuleres i flere medier om at den rutinerede defensive midtbanespiller Yasuhito Endo glider ind i startopstillingen i stedet for Hotaru Yamaguchi.

Grækenland:

Der er ingen forlydender om skader i den græske trup, hvor der til gengæld også kan forventes udskiftninger i startopstillingen.

Fulhams Konstantinos Mitroglou kan være i spil til at afløse Theofanis Gekas, mens også fløjspilleren Ioannis Fetfatzidis kan erstatte Dimitris Salpingdis.

Forventede startopstillinger:

Japan:

Eiji Kawashima

Atsuto Uchida - Maya Yoshida - Masato Morishige - Yuto Nagatomo

Hotaru Yamaguchi - Makoto Hasebe

Shinji Okazaki - Keisuke Honda - Shinji Kagawa

Yuya Okubo

Grækenland:

Oretis Karnezis

Vasilis Torosidis - Sokratis Papastathopoulos - Kostas Manolas - Jose Holebas

Kostas Katsouranis - Ioannis Maniatis

Panagiotis Kone - Ioanis Fetfatzidis - Giorgios Samaras

Kostas Mitroglou

Praktisk information:

Kampens dommer: Joel Aguilar (El Salvador)

Stadion: Estadio das Dunas, Natal

Spille-tidspunkt: 24:00

Vises på: TV 2

Skriv en kommentar