Optakt: Japan – Colombia

0

Gruppe C er helt åben før sidste runde, som spilles i aften. Kampen mellem Japan og Colombia kan blive både interessant og underholdende.

Colombia er allerede videre til ottendedelsfinalerne, men et enkelt point (eller tre) mod Japan vil sikre dem førstepladsen i gruppen.

Japan skal derimod vinde, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at snuppe andenpladsen i gruppe C. Japanerne er dog stadig afhængige af resultatet mellem Grækenland og Elfenbenskysten.

Colombia har imponeret foreløbig ved VM, og de er favoritter til at hive tre point hjem igen i dag. Det er stor fordel for dem, at pga. de mange colombianske tilskuere næsten er på hjemmebane.

Fokus på holdene:

Japan:

Det så lovende ud for Japan, da de i åbningskampen mod Elfenbenskysten hurtigt kom foran 1-0. Men det endte som bekendt med et nederlag på 2-1, og siden blev det til en nulløsning mod Grækenland.

Derfor står japanerne kun noteret for et point, og hvis de skal overhale Elfenbenkysten, der i øjeblikket ligger nr. 2, må afrikanerne ikke vinde over Grækenland i sidste runde.

Hvis grækerne slår Elfenbenskysten, mens Japan vinder over Colombia, står både Grækenland og Japan på fire point. Og så gælder det for Japan om at have en bedre målscorer end grækerne.

Meget skal derfor lykkes, hvis Japan skal videre fra gruppe C. Men deres fokus ligger formentlig kun på dem selv, hvor det bør være en stor udfordring at få skovlen under colombianerne.

Colombia:

Som sagt har Colombia imponeret ved VM foreløbig. Og det er imponerende. De mangler Falcao, og de tillader endda dygtige angribere som Adrian Ramos og Jackson Martínez at sidde på bænken.

Samtidig har Carlos Bacca fra Sevilla været småskadet. Til gengæld har Felipe Gutiérrez, James Rodríguez og de andre offensive teknikere spillet supergodt i de to første kampe.

Først blev Grækenland banket 3-0, så blev Elfenbenskysten nedlagt med 2-1 og nu venter Japan. Et point er som sagt nok for Colombia til at snuppe gruppens førsteplads.

Fakta:

Det er tredje gang, at Japan og Colombia spiller en landskamp mod hinanden.

Kun én gang har Colombia spillet en VM-kamp mod et asiatisk land. Det var i 1990, hvor De Forenede Arabiske Emirater blev slået med 2-0.

Colombias Juan Cuadrado har hidtil ved VM-slutrunden lavet tre assists.

James Rodriguez fra Colombia har scoret i sine sidste fire landskampe for Colombia.

Kun ét mål har Japan scoret i deres sidste tre VM-kampe.

Da Colombia slog Elfenbenskysten med 2-1, var det første gang nogensinde, at colombianerne vandt mere end én kamp ved en VM-slutrunde.

Seneste nyt om holdene:

Japan:

Det store spørgsmålstegn hos Japan er, om Shinji Kagawa spiller fra start. Manchester United-spilleren var bænket mod Grækenland.

Colombia:

Colombia vil formentlig stille op i stærkeste opstilling, men hvis sydamerikanerne kommer i front, er det ikke utænkeligt, at Jose Pekerman vil spare nogle af stjernerne til ottendedelsfinalen.

Hold øje med:

Keisuke Honda (Japan): Den eneste japaner, der har scoret hidtil under VM. Dødboldseksperten er Japans nøglespiller i den offensive del af spillet, og han skal i gang, hvis Japan skal vinde aftenens kamp.

James Rodríguez (Colombia): Stortalentet fra Monaco har spillet en flot VM-slutrunde foreløbig. Det er blevet til to scoringer, og i Colombias sidste fire landskampe har James Rodríguez scoret.

Forventede startopstillinger:

Japan:

Kawashima

Uchida – Yoshida – Konno – Nagatomo

Yamaguchi – Hasebe

Okazaki – Honda – Kagawa

Osako

Colombia:

Ospina

Zuniga – Zapata – Yepes – Armero

Sanchez – Aguilar

Cuadrado – Rodríguez – Ibarbo

Gutiérrez

Praktisk information:

Kampens dommer: Pedro Proenca (Portugal)

Stadion: Arena Pantanal, Cuiaba

Spille-tidspunkt: 22:00

Vises på: TV2

Skriv en kommentar