Optakt: Italien – Uruguay

0

I gruppe D er der stor spænding før sidste runde. Italien og Uruguay skal slås om at følge Costa Rica videre til ottendedelsfinalerne.

En af VM-slutrundens største overraskelser hidtil har været Costa Rica, der har chokeret og slået både Uruguay og Italien.

Til gengæld har Uruguay og Italien selv formået at slå England. Derfor er dagens opgør  mellem Uruguay og Italien en direkte duel om den sidste ottendedelsfinaleplads fra gruppe D.

Italienerne kan pga. en bedre målscorer nøjes med uafgjort, mens Suarez og co. er pisket til at vinde for at være klar til knock-out-fasen.

Fokus på holdene:

Italien:

Italien har hidtil haft et meget blandet VM. At slå England i første kamp skabte stor optimisme, men et højst overraskende nederlag til Costa Rica har givet Cesare Prandelli bekymringer.

Italien kan som sagt nøjes med uafgjort i aften, og det kan være en stor fordel for Azzurri, der er gode til at forsvare og lure på giftige kontraangreb.

Uruguay:

Uruguay har ligesom italienerne haft en VM-slutrunde med både op- og nedture. Nederlaget til Costa Rica gjorde, at de fleste afskrev sydamerikanerne.

Til gengæld kom de stærkt tilbage med 2-1-sejren over England, der blev sikret i slutminutterne efter en scoring fra deres helt store stjerne Luis Suarez.

Og netop Suarez kan blive rigtig afgørende. Han var fraværende i nederlaget til Costa Rica, og med to flotte scoringer mod englænderne viste han med det samme sit enorme værd.

Fakta:

Sidste gang Italien og Uruguay mødte hinanden var i bronzekampen ved Confederations Cup i 2013, hvor italienerne vandt efter straffesparkskonkurrence.

Når Uruguay møder Italien i morgen, er det sydamerikanernes 50. VM-kamp.

I de første to kampe er der blevet dømt offside 18 gange på Italien. Det er dobbelt så mange gange som Uruguay, der kun har fået ni offsidekendelser imod sig.

Seneste nyt om holdene:

Italien:

Flere italienske profiler døjer med skader. Gianluigi Buffon sad over i første kamp, men spillede mod Costa Rica. Han forventes også at spille i aften.

Til gengæld er det mere tvivlsomt med Daniele De Rossi, der har problemer med læggen. Også Mattia De Sciglio har været småskadet, men har er meldt klar.

Uruguay:

Luis Suarez sad over mod Costa Rica, mens han var med og reddede Uruguay mod England. Han er ikke helt på toppen, men er formentlig med fra start i aften.

Hold øje med:

Mario Balotelli (Italien): Balotelli spillede langt fra en stor kamp mod Costa Rica, men han kan afgøre en kamp på egen hånd, og det måske blive nødvendigt mod Uruguay.

Luis Suarez (Uruguay): Der er ikke så mange andre end ham, der kan nævnes. Suarez kan være forskellen på succes og fiasko. Hans to mål mod England gør, at Uruguay stadig lever ved VM.

Forventede startopstillinger:

Italien:

Buffon

Abate – Barzagli – Chiellini – De Sciglio

De Rossi – Pirlo – Marchisio

Veratti – Candreva

Balotelli

Uruguay:

Muslera

Caceres – Gimenez – Godin – Pereira

Gonzalez – Arevalo – Rodriguez

Lodeiro

Suarez – Cavani

Praktisk information:

Kampens dommer: Marco Rodriguez (Mexico)

Stadion: Estadio das Dunas, Natal

Spille-tidspunkt: 18:00

Vises på: DR1

Skriv en kommentar