Gruppe-overblik: Se det store regnskab her

0

I aften tager vi hul på den sidste runde af VM-gruppespillet ved VM 2014 i Brasilien, inden 1/8-finalerne venter. Få overblikket over grupperne her.

Gruppe A:

Status:

Cameroun er færdige ved VM. Ingen er definitivt videre endnu.

Kommentar:

Cameroun tabte deres to første kampe, og derfor er de færdige ved VM. Værterne Brasilien skal bruge minimum et point, for at avancere ved VM.

Et nederlag kan dog også gå an, men det kræver, at Mexico og Kroatien ikke spiller uafgjort.

Mexico går videre via en sejr eller et uafgjort resultat. Nederlag kan ende med at være nok, men det vil kræve, at Cameroun vinder stort over Brasilien.

Kroatien skal vinde mod Mexico for at avancere. Uafgjort kan være nok, hvis Cameroun vinder mod Brasilien.

Gruppe B:

Status:

Holland og Chile er videre. Australien og Spanien er definitivt ude.

Kommentar:

Holland og Chile er begge sikre på videre avancement. Men det er alligevel en gruppe-finale i aften, da parterne dyster om, hvem der snupper den eftertragtede førsteplads.

I den anden kamp mellem Australien og Spanien er det blot æren, der er på spil.

Gruppe C:

Status:

Colombia er 1/8-finale-klar. Ingen andre er ude.

Kommentar:

Colombia har allerede sikret sig en billet til ottendedelsfinalerne. Hvis Colombia skal sendes ned på andenpladsen kræver det, at Grækenland henter en storsejr mod Elfenbenskysten, mens Colombia samtidig taber til Japan.

Japans chancer for videre avancement er små. Det kræver, at de besejrer Colombia, mens Grækenland ikke må tabe point til Elfenbenskysten.

Hvis både Japan og Grækenland vinder, bliver målscoren den afgørende faktor. Hvis den også er lige, afgøres det på antal scorede mål.

Gruppe D:

Status:

Costa Rica er videre, mens England er ude.

Kommentar:

Italien har i øjeblikket en bedre målscore end Uruguay, og dermed kan de klare sig videre med mindst uafgjort.

Hvis Italien vil snuppe førstepladsen, skal de besejre Uruguay, mens England samtidig skal vinde over Costa Rica.

Og så skal Italien også lige forbedre deres målscore, da den pt. ikke er bedre end Costa Ricas.

Det kan godt blive en stor udfordring, da Costa Rica lige nu har +3, mens Italien har 0.

Hvis Uruguay skal videre, skal de besejre Italien.'

Costa Rica er helt sikkert videre til 1/8-finalen. Førstepladsen vil kun komme i fare, hvis de ender med at tabe stort til England, som er færdige ved VM og derfor kun spiller for æren.

Gruppe E:

Status:

Helt åben gruppe. Ingen er videre, ingen er ude.

Kommentar:

Med seks point efter to kampe og en måldifference på +6 er Frankrig jo stort set videre, men hvis vi kigger matematisk på det, så er intet sikkert.

Ecuador og Schweiz skal dyste om andenpladsen i gruppen. De to hold står noteret for tre point, men Ecuador har en bedre målscore på 0, mens Schweiz har -2.

Derfor skal Schweiz minimum have samme resultat som Ecuador, mens de stadig skal forbedre deres målscore for at gå videre.

Honduras kan fortsat avancere med en sejr over Schweiz, mens Ecuador skal tabe for deres synspunkt. Men så skal de også samtidig forbedre deres målscore i stor grad.

Gruppe F:

Status:

Argentina er videre. Bosnien-Hercegovina er ude.

Kommentar:

Argentina ligger i toppen af gruppe F med maksimum-point. Derfor er de videre til 1/8-finalen. Uafgjort mod Nigeria er nok til at sikre holdet førstepladsen i gruppen.

Nigeria ligger på andenpladsen med fire point, mens Iran står noteret for et enkelt point. Nigeria avancerer, hvis de minimum henter uafgjort mod Argentina.

Et nederlag kan også gå an, men så kræver det, at Iran ikke vinder stort over Bosnien-Hercegovina.

Debutanterne fra Bosnien-Hercegovina er allerede ude.

Irans situation er den, at de skal håbe på, at Argentina besejrer Nigeria, mens de selv skal vinde over Bosnien-Hercegovina for videre avancement.

Gruppe G:

Status:

Helt åben gruppe. Ingen er videre, ingen er ude.

Kommentar:

Igen har vi en helt åben gruppe. Gruppe G har endnu ikke fundet sine to "vindere".

Tyskland og USA har begge hentet fire point, og hvis deres sidste indbyrdes møde ender uafgjort, så går begge hold videre til 1/8-finalen.

En eventuel vinder af Tyskland-USA-kampen vil naturligvis gå videre på førstepladsen.

En sejr til enten Tyskland eller USA vil åbne muligheden for enten Ghana og Portugal.

Hvis Tyskland vinder, skal Portugal vinde over Ghana og samtidig håbe, at de kan vende deres målscore, som lige nu er fem mål dårligere end USA.

Hvis USA besejrer Tyskland, så kan portugiserne sende tyskerne ud af VM, men så kræver det en historisk sejr over Ghana, da de skal vinde med otte mål.

Såfremt Ghana vinder 1-0, mens USA taber 0-1, vil begge hold ende på fire point med identisk måldifference. Så vil USA gå videre, fordi de står stærkest indbyrdes med en sejr og ghaneserne.

Gruppe H:

Status:

Belgien er klar til 1/8-finalen. Ingen er ude.

Kommentar:

Algeriet ligger lige nu til at sikre sig andenpladsen i gruppe H. En sejr over Rusland vil betyde, at nordafrikanerne avancerer.

Et uafgjort resultat vil betyde, at Rusland ryger ud, men i så fald kan Sydkorea komme i spil og stjæle andenpladsen, hvis de sejrer stort mod Belgien.

Hvis Algeriet vinder, mens Belgien taber, så vil Algeriet snuppe førstepladsen med en bedre målscore end Belgien.

Hvis både Rusland og Sydkorea vinder, så har begge hold fire point, og så vil andenpladsen skulle afgøres på målforskel mellem parterne.

Hvis Rusland henter en sejr mod Algeriet, mens Sydkorea spiller uafgjort eller taber til Belgien, så er det pludselig Rusland, der tager andenpladsen.

Hvis Sydkorea skal sikre sig andenpladsen, så kræver det en sejr mod Belgien med så mange scoringer, at de deres målscore forbedres, mens Algeriet og Rusland skal spille uafgjort.

Eller at Rusland besejre Algeriet smalt.

Skriv en kommentar