Optakt: Uruguay – England

0

Efter nederlag i åbningskampen jagter Uruguay og England en sejr, når de to nationer tørner sammen torsdag aften.

Både Uruguay og England tabte deres første kamp ved VM i Brasilien, og de har derfor brug for at få point på kontoen, hvis de skal holde sig inde i kampen om videre avancement.

Uruguays nederlag var noget mere overraskende end Englands, da sydamerikanerne tabte 3-1 til undertippede Costa Rica. Endda efter at Uruguay havde bragt sig i front. Englænderne blev besejret 2-1 af Italien, der nu står godt i forhold til at sikre sig førstepladsen i gruppe D.

Fokus på holdene:

Uruguay:

Uruguay var favoritter til at vinde deres åbningskamp mod Costa Rica, også selvom Luis Suarez ikke var blevet klar til opgøret. Édinson Cavani bragte da også Uruguay foran 1-0 på straffespark i det 24. minut, men Costa Rica kæmpede sig flot tilbage i kampen, scorede tre mål i anden halvleg og vandt opgøret.

Uruguay er derfor pressede op til mødet med England. Der skal en helt anden indsats til og så skal de gerne hente tre point. Altså ikke en nem opgave og slet ikke, hvis holdet igen skal klare sig uden Luis Suarez, der fortsat er tvivlsom.

Der er ingen tvivl om, at Uruguays chance for at vinde er større, hvis Luis Suarez er med.

England:

I en tempofyldt kamp måtte England forlade banen som tabere, efter et 2-1-nederlag til Italien i deres første VM-kamp. Italienerne bragte sig i front i det 35. minut, men England var hurtigere til at svare tilbage, da Daniel Sturridge gjorde det til 1-1. Kort tid efter pausen fandt Mario Balotelli vejen til netmaskerne for Italien, og denne gang kom englænderne ikke tilbage.

England blev ikke kørt over af italienerne, men står alligevel i en presset situation, da der skal point til for at gå videre. Der bliver stadig sat spørgsmålstegn ved Wayne Rooneys præstationer. I kampen mod Italien startede han i venstre side, men måske vil Roy Hodgson forsøge at placere ham centralt i næste kamp.

England kan glæde sig over, at de fik gang i angriber Daniel Sturrigde, og han kan meget vel blive en vigtig mand for England.

Fakta:

- England og Uruguay har mødtes to gange i VM-sammenhænd. I 1954 vandt Uruguay 4-2 i kvartfinalen og opgøret i 1966 endte 0-0.

- Det seneste opgør mellem de to nationer fandt sted den 1. marts 2006, hvor de stod over for hinanden i en venskabskamp. England vandt det opgør 2-1.

- England har scoret i alle deres seneste otte VM-kampe mod sydamerikanske modstandere.

- Uruguay spillede to kampe i São Paulo, da VM blev holdt i Brasilien i 1950. Det blev til uafgjort 2-2 mod Spanien og en 3-2-sejr over Sverige.

- Daniel Sturridge har scoret tre mål i sine seneste fire optrædener for England.

- Uruguay har fået rødt kort i to af deres seneste fire VM-kampe.

Seneste nyt om holdene:

Uruguay:

Profilen Luis Suarez er fortsat tvivlsom. Han har udtalt, at han kun går på banen, hvis han er helt klar.

Maximiliano Pereira er ude med karantæne, efter han blev sendt fra banen med et rødt kort i kampen mod Costa Rica.

England:

Englænderne kan stille med samme hold som mod Italien. Der er fortsat diskussion om, hvorvidt Wayne Rooneys præstationer rækker til en startplads.

Derudover var Alex Oxlade-Chamberlain tilbage på træningsbanen i mandags efter sin knæskade.

Hold øje med:

Luis Suarez (Uruguay):

Uruguay måtte undvære angrebsprofilen Luis Suarez i deres første VM-kamp mod Costa Rica, hvor de endte med at tabe. Suarez er en nøglespiller for Uruguay, og hvis han bliver klar til næste kamp, kan englænderne godt forberede sig på at være opmærksomme på angriberen, der blev topscorer i Premier League i den nylig afsluttede sæson.

Daniel Sturridge (England):

En anden angriber er Daniel Sturridge, der på trods af Englands nederlag til Italien viste gode takter og scorede englændernes mål. Han sluttede på andenpladsen på topscorerlisten i Premier League efter holdkammerat Luis Suarez, og har vist, at når han rammer formen, er han svær at stoppe.

Rapport fra Goal.com:

Goal.com har lavet en stemningsrapport inden kampen mellem Uruguay og England. Se den her:

Forventede startopstillinger:

Uruguay:

Muslera

Fucile – Lugano – Godin – Caceres

Arevalo Rios – Gargano

Rodriguez

Forlan – Cavani - Suarez

England:

Hart

Johnson – Cahill – Jagielka – Baines

Gerrard – Henderson

Sterling – Rooney - Welbeck

Sturridge

Praktisk information:

Kampens dommer: Carlos Velasco Carballo

Stadion: Arena Corinthians, São Paulo

Spille-tidspunkt: 21:00

Vises på: DR1

Skriv en kommentar