Optakt: VM-kval: Europa – gruppe C

0

VM-guide.dk ser frem mod de kommende VM-kvalifikationskampe fra den europæiske del. I denne optaktsartikel bliver de tre kampe i gruppe C gennemgået.

Optakt:

Tyskland buldrer af sted i gruppe C.

De regerende verdensmestre har vundet de første seks kampe, og med fem point ned til Nordirland på andenpladsen ligner det et tysk mandskab, der kommer til cruise VM-billetten i hus.

Tjekkiet har kun vundet to af landets første seks VM-kvalkamp, og de indtager i øjeblikket tredjepladsen med ni point. De har fire point op til nordirerne på den vigtige andenplads. Det bliver dog ikke nemt for tjekkerne, der bl.a. har smidt point hjemme mod Aserbajdsjan.

Netop Aserbajdsjan, Norge og San Marino har udspillet sin rolle i gruppe C. Især skuffende er det for vores norske naboer, der indtager femtepladsen med sølle fire point.

Tjekkiet-Tyskland

Skal Tjekkiet gøre sig forhåbninger om at komme op på gruppe C's andenplads, skal Tyskland besejres i morgen. Det bliver dog en yderst vanskelig opgave, da Tyskland har virket skræmmende i en lang periode.

Tyskland, derimod, kan med en sejr spille sig noget, der minder om 95 % ind i VM-varmen. Et forspring til Nordirland på fire point med tre runder bør de ikke kikse.

San Marino-Nordirland

Selvom Nordirland ikke er kendt for fremragende offensiv fodbold, skal meget gå galt, hvis de ikke vinder i sikker stil mod San Marino i morgen. Der er simpelthen klasseforskel på de to mandskaber.

Samtidig har nordirerne også en gylden mulighed for at cementere andenpladsen. Det kræver dog også, at Tyskland vil give en hjælpende hånd ved at slå Tjekkiet. I så fald vil Nordirland have syv point ned til Tjekkiet på tredjepladsen med tre runder igen.

Norge-Aserbajdsjan

Ikke siden EM 2000 har Norge været slutrundeklar. Og VM 2018 bliver heller ikke vendepunktet for nordmændene. Allerede nu har de udspillet deres rolle, og selvom de bør være klart bedre end Aserbajdsjan, er det langt fra utænkeligt, at gæsterne kan drille Norge i morgendagens kamp.

Skriv en kommentar