Optakt: VM-kval, Europa – gruppe B

0

VM-guide.dk varmer op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. VM fodbold

Optakt:

I gruppe B finder vi Danmark, som efter tre kvalkampe uden point gerne skal have en sejr i dagens kamp mod Tjekkiet. Samtidig spiller Bulgarien – Malta også i aften.

Danskerne er ikke kommet helt optimalt af sted i VM-kvalifikatioen foreløbig, hvor det er blevet til uafgjort mod henholdsvis Tjekkiet (hjemme) og Bulgarien (ude), mens man har tabt til Italien.

Netop Italien ligger i spidsen med 10 point efter de første fire kampe. Italienerne har slået Danmark, Armenien og Malta, mens det blev til 2-2 i gruppens første kamp, ude mod Bulgarien.

Heldigvis for Danmark er hverken Tjekkiet eller Bulgarien kommet  supergodt i gang. Bulgarien ligger nr. to i gruppe B efter tre uafgjorte og en enkelt sejr over Armenien.

Tjekkerne, som Danmark altså møder i aften, har udover 0-0 med Danmark i første spillerunde også fået uafgjort mod Bulgarien mod hjemmebane (også 0-0), mens Tjekkiet har slået Malta 3-1. VM-kvartfinalisterne har, ligesom Danmark, kun spillet tre VM-kvalkampe hidtil.

Også Armenien har spillet tre kampe foreløbig i grupp B. Det er blevet til sejr over Malta i første runde, mens man derefter tabte til både Bulgarien og Italien.

Italien ligner en sikker gruppevinder, selvom vi ikke engang er halvvejs igennem gruppe B endnu. Til gengæld er der stor kamp om andenpladsen, hvor hele fire hold slås om play-off-pladsen.

Både Danmark, Tjekkiet, Bulgarien og Armenien er fortsat inde i billedet til at snuppe den vigtige andenplads. Malta ender stensikkert som bundprop i gruppe B.

Dagens kampe:

Tjekkiet – Danmark

Kampen i Olomouc er virkelig en nøglekamp. Især for Danmark. Taber danskerne, ser VM-mulighederne rigtigt vanskelige ud, da vi vil stå med to point efter de første fire kampe. Omvendt vil en sejr virkelig give Danmark en god mulighed for at snuppe andenpladsen i gruppe B – især hvis vi også slår Bulgarien på tirsdag. For tjekkernes vedkommende er kampen også vigtig, da de har smidt point væk hjemme mod Bulgarien. En tjekkisk sejr vil betyde, at Danmark pludselig er seks point efter Tjekkiet. Uafgjort vil til gengæld være acceptabelt for begge nationer, hvorfor en pointdeling ikke virker usandsynlig.

Bulgarien – Malta
Bulgarien er kommet udmærket fra start i gruppe B, hvor det endnu ikke er blevet til nederlag for Penevs drenge. Bulgarerne indtager i øjeblikket gruppens andenplads, men ikke meget skal gå galt, før Bulgarien rutsjer ned i tabellen. Derfor er det livsnødvendigt med en sejr over lilleputnationen Malta, der vil være lykkelig ved at slippe fra Sofia med et 0-0-resultat.

Skriv en kommentar