Optakt: VM-kval, Europa – gruppe E

0

VM-guide.dk varmer – igen – op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. VM-trofæ

Optakt:

Udover Danmarks gruppe B er gruppe E den mest åbne og uforudsigelige med tre runder igen. Schweiz har længe lignet en sikker gruppevinder, men sjuskende pointtab mod Cypern og senest Island betyder, at schweizerne ikke skal føle sig sikre på den direkte VM-billet. Norge indtager andenpladsen, selvom de har smidt utrolig mange point væk.

Ét point efter nordmændene kommer Island og Albanien, som bestemt også stadig er inde i gruppe E’s VM-varme. Det samme er Slovenien, der er kommet fra baghjul og nu kun er to point fra andenpladsen. Gruppe E’s toer kan dog nemt ende med at blive den dårligste af de ni toere, da alle hold i gruppen har smidt en del point i de indbyrdes kampe.

Dagens kampe:

Norge – Schweiz

Topkamp i gruppen. Schweizerne vil formentlig være tilfredse med uafgjort, da de med to runder igen stadig vil have et forspring på mindst tre point til de nærmeste forfølgere. Norge kan selv afgøre, om de vil i playoff-kampene, men de har været yderst svingende, så ét point er måske ikke nok i dagens kamp. Det kan nemt blive taktisk og målfattigt.

Island – Albanien

Aldrig har Island været tættere på en stor slutrunde som nu, og med tre point i aften mod Albanien ser det pludselig endnu mere lovende ud. Island skal håbe på, at Schweiz slår Norge i aften, således at de selv kan overtage gruppens andenplads. Albanien skal have point ud af kampen, hvis deres VM-håb stadig skal eksistere.

Cypern – Slovenien

Efter en rædselsfuld start er slovenerne kommet stærkt igen i gruppe E via to sejre over Island og Albanien. Meget skal dog stadig lykkes, før Slovenien får playoff-kampe til november. Derfor er det afgørende, at Slovenien i aften fortsætter sejrsstimen og slår Cypern på udebane. Cypern ligger nederst i gruppen og har ikke noget at spille for mod slovenerne.

Skriv en kommentar