Optakt: VM-kval, Europa – gruppe E

0

VM-guide.dk varmer op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. VM fodbold

Optakt:

De fleste vil mene, at gruppe E er VM-kvalens klart svageste gruppe med kun middelgode nationer. Og det er ikke helt forkert, da ingen af landene i gruppe E var med ved forrige sommers EM-slutrunde.

Alligevel er der masser af kvalitet i gruppe E, som udover de stærke schweizere indeholder Norge, Slovenien, Albanien, Island og Cypern.

Schweiz lignede på forhånd en svag favorit i gruppen, og alpelandet ligger da også nummer et efter de første fire kampe, hvor schweizerne foreløbig har snuppet 10 point.

På andenpladsen ligger Norge, selvom vores nordiske naboer har skuffet en del hidtil. Bl.a. tabte Norge 2-0 til Island, samtidig med at nordmændene først vandt dybt inde i overtiden med 2-1 på et straffekast mod Slovenien.

Faktisk har Norge været bagud i alle deres fire VM-kvalkampe foreløbig. Alligevel ligger Norge altså nummer to med syv point.

Lidt overraskende er det Albanien og Island, der i øjeblikket indtager gruppe E’s tredjeplads med seks point efter de første fire runder.

I bunden finder vi Cypern og Slovenien, der ligger på en delt femteplads med kun tre point. Overraskende er det især, at Slovenien, som deltog ved VM i 2010, ligger helt dernede.

Gruppe E er fortsat helt åben, selvom Schweiz virker en tand skarpere end de øvrige fem hold i gruppen. Til gengæld kan der blive voldsom stor kamp om andenpladsen, som udløser playoff-kampe til VM.

Dagens kampe:

Norge – Albanien

I øjeblikket er dette kampen mellem nummer to og tre i gruppe E. Derfor er kampen en smule afgørende, og nordmændene har i hvert fald brug for at vise, at de kan vinde en sikker sejr efter fire meget svingende præstationer hidtil. Til gengæld kan Albanien spille frit, da det vel kun er de mest fanatiske albanske fans, som for alvor tror på, at de kan spille sig til VM.

Slovenien – Island

Slovenerne har fået en dårlig start på VM-kvalen, og derfor har de virkelig brug for en sejr hjemme mod Island. Alt andet end en slovensk sejr vil være en overraskelse. Men Slovenien har virket tamme foreløbig, og Island skal man aldrig undervurdere. Det kan blive en rigtig interessant VM-kvalkamp i det slovenske.

Cypern – Schweiz (spilles først i morgen)

Først i morgen spiller Cypern – Schweiz i en kamp, hvor schweizerne kan tage et forholdsvist stort skridt mod VM, hvis de formår at vinde. Der er masser af kvalitet hos schweizerne, som også råder over flere store talenter. Derfor bør de rødklædte ikke komme i problemer på en udebane, som ikke er særlig frygtet.

Skriv en kommentar