VM-holdanalyse 2014: Schweiz

0

Schweiz ligger i gruppe E ved VM 2014. Her skal de mødes med Frankrig, Ecuador samt Honduras. VM-guide.dk har analyseret Schweiz her.

Fakta:

Fulde navn: Schweiz
Hovedstad: Bern
National-stadion: Stade de Suisse (32.000 tilskuere)
Antal indbyggere: 8.014.000
Øgenavn til landsholdet: Squadra nazionale (landsholdet)
Placering på verdensranglisten: 8
Flest landskampe: Heinz Hermann (117 kampe)
Flest mål: Alexander Frei (42 mål)
Største sejr: Schweiz - Litauen: 9-0 (25. maj, 1924)
Største nederlag: Ungarn - Schweiz: 9-0 (29. oktober, 1911)

Schweiz' største resultater:

VM:

1934: Kvartfinale
1938: Kvartfinale
1950: Gruppespil
1954: Kvartfinale
1962: Gruppespil
1966: Gruppespil
1994: 1/8-finale
2006: 1/8-finale
2010: Gruppespil

Schweiz' VM-erfaring:

Schweiz deltager ved VM for tiende gang, og er dermed en af de mere rutinerede VM-nationer, selvom de hidtil ikke har leveret de store resultater og næppe gør det ved den forudstående slutrunde.

Det er dog trods alt blevet til tre kvartfinaler, men den seneste er helt tilbage fra 1954, hvor Schweiz afholdte VM.

Schweiz' vej til VM 2014:

Schweiz var havnet i af en af de på papiret svageste kvalifikationsgrupper. De skulle på vej deres vj op mod Island, Slovakiet, Slovenien, Norge, Albanien og Cypern. Det viste sig hurtigt at være en form sag Alpelandet.

Trods uafgjorte resultater på hjemmebane mod både Island og Norge, så holdt Schweiz hovedet koldt og vandt udekampene mod begge nationer. Den eneste anden kamp, som ikke blev vundet i hele kvalifikationsturneringen, var på udebane mod Cypern, hvor de måtte nøjes med 0-0.

Det betød, at Schweiz efter de ti kvalkampe var nået op på suveræne 24 point, syv flere end Island på andenpladsen og dermed var vejen til VM banet.

Schweiz' landstræner:

Navn: Ottmar Hitzfeld
Født: 12. januar, 1949
Nationalitet: Tyskland
Landstræner siden: 2008
Træner-karriere: Zug 04, Aarau, Grasshopers, Dortmund, Bayern München, Schweiz.

Portræt:

Rutinerede Ottmar Hitzfeld startede sin trænerkarriere ud i den mindre klub Zug 94, hvorefter turen gik til Aarau, som han førte frem til at vinde den schweiziske pokalturnering i 1985.

Efter tiden i Aarau gik turen videre til storklubben Grasshoppers, som han fra 1988-1991 førte frem til fire trofæer i alt.

I 1991 tog Ottmar Hitzfeld drog fra Schweiz til hans hjemland, Tyskland. Her skulle han stå i spidsen for Dortmund, som han førte frem til en ny storhedstid.

Hitzfeld fik stor succes i Dortmund, som han førte frem til i alt fem titler i sin tid i klubben. Heriblandt to mesterskaber og en Champions League-triumf i sæsonen 1996-97.

Det fik Bayern München øjnene op for. Efter et års pause son træner, blev Ottmar Hitzfeld ansat hos Bayern München i 1998, og havde herefter en seks årige lang periode i den tyske storklub, som han kom til at stå i spidsen for af to omgange.

I første omgang førte Hitzfeld Bayern frem til tre mesterskaber træk fra 1998-99 sæsonen, og inden han sagde farvel til dem i første omgang blev yderligere et mesterskab føjet til cv'et i 2002-03 sæsonen.

Herudover blev det også til blandt andet et Champions Leauge-trofæ i 2000-01 sæsonen.

Efter seks års tro tjeneste i Bayern München stoppede Ottmar Hitzfeld i sommeren 2004, men han blev ansat igen i sæsonen 2007-08, hvor han sikrede klubben "The Double" med mesterskabet og en pokaltriumf.

Efterfølgende blev Hitzfeld ansat som landstræner for Schweiz i sommeren 2008. Han lagde ud med at kvalificere Alpelandet til VM 2010, hvor Schweiz røg ud i gruppespillet.

Herefter missede Hitzfeld og co. kvalifikationen til EM 2012, men de kom "back on track" i kvalifikationen til VM 2014, hvor de i sikker stil kvalificerede sig til slutrunden i Brasilien.

Analyse af Schweiz' VM-trup:

Som så mange andre mindre nationer, er Schweiz' trup præget af spillere fra udenlandske klubber. Her nyder de specielt godt af Bundesligaen, hvor flere af spillerne huserer.

De har dog ikke helt de store stjernespillere, men nyder i stedet godt af et stærkt kollektiv.

Målmænd:

Som nævnt har Schweiz en del Bundesliga-spiller. Det drejer sig blandt andet om Diego Benaglio, som står fast hos Wolfsburg, hvilket bestemt ikke er dårligt for et land af Schweiz' kaliber.

Forsvaret:

Den helt store schweiziske styrke er en solid defensiv. Med blandt andet midterforsvarerne Philippe Senderos og Johan Djourou, er der garanti for solidt forsvarsarbejde. Det gælder ligeledes på højre back, hvor Juventus' Stephan Lichtsteiner spiller.

Midtbanen:

Schweiz er også stærkt besat på midtbanen, hvor de har profiler fra både Serie A og Bundesligaen.

Det drejer sig om Barnetta fra Frankurt, Gökhan Inler og Valon Behrami fra Napoli, men det er også værd at noterer sig Bayern Münchens Xherdan Shaqiri og Freiburgs centrale midtbanespiller Gelson Fenandes.

Her har Schweiz virkelig en solid midtbane, som kan være med til at drille flere af de stærke nationer.

Angrebet:

Skal man pege på en svaghed hos Schweiz er det helt klart i angrebet. Hvem skal være arvtageren for Alexander Frei?

Der er ingen oplagte i blandt, og de skal sætte deres lid til flere unge spillere, som skal få deres gennembrud ved VM. Det drejer sig blandt andet om Mario Gavranovic fra Zürich, der i sine ti landskampe har nettet fire gange.

Schweiz' VM 2014-trup:

Målmænd:

Diego Benaglio (Wolfsburg)
Roman Buerki (Grasshopper)
Yann Sommer (Basel)

Forsvar:

Johan Djourou (HSV)
Michael Lang (Grasshopper)
Stephan Lichtsteiner (Juventus)
Ricardo Rodriguez (Wolfsburg)
Fabian Schaer (Basel)
Philippe Senderos (Valencia)
Steve von Bergen (Young Boys)
Reto Ziegler (Sassuolo)

Midtbane:

Tranquillo Barnetta (Frankfurt)
Valon Behrami (Napoli)
Blerim Dzemaili (Napoli)
Gelson Fernandes (Freiburg)
Gökhan Inler (Napoli )
Xherdan Shaqiri (Bayern München)
Valentin Stocker (Basel)

Angreb:

Josip Drmic (Nürnberg)
Mario Gavranovic (Zurich)
Admir Mehmedi (Freiburg)
Haris Seferovic (Real Sociedad)
Granit Xhaka (Gladbach)

Bemærk: Truppen blev tilføjet den 7. juni 2014.

Skriv en kommentar