Portugal slog Schweiz og er klar til VM

0

Portugal vandt fortjent gruppefinalen i gruppe B med 2-0 over Schweiz. Det betyder, at portugiserne er VM-klar, mens schweizerne i stedet skal i playoff.

I gruppe B var der afgørende topopgør på menuen, da Portugal hjemme tog imod Schweiz.

Vinderen af opgøret ville sætte sig på førstepladsen i gruppen. Schweizerne, der før kampen lå nummer et, ville vinde gruppen med en pointdeling.

Portugiserne, som altså skulle på jagt efter sejren, havde svært ved at spille sig igennem den schweiziske defensiv i størstedelen af første halvleg.

Først efter 32 minutter kom de tæt på, da Bernardo Silva pludselig stod fri på kanten af feltet. Hans knaldhårde afslutning blev dog snuppet af Yann Sommer.

Sommer og resten af Schweiz' defensiv så dog alt andet end godt ud fem minutter før pausen, da Johan Djourou efter et indlæg fra venstrekanten fik skovlet bolden i eget net. Portugal førte dermed 1-0 ved pausen.

Schweiz skulle frem på banen i anden halvleg for at jagte udligningen, men det var de portugisiske værter, som startede klart bedst, og efter 56 minutters spil kom de ganske tæt på VM i Rusland.

Efter hurtige og fikse kombinationer omkring det schweiziske felt endte bolden ved bagerste stolpe, hvor Andre Silva stod umarkeret og nemt kunne sparke bolden i det tomme mål til 2-0.

Nu havde gæsterne travlt, men de formåede ikke at svare igen. I stedet var Cristiano Ronaldo tæt på at lukke kampen definitivt, da han fik en friløber. Det blev dog til en sjælden misser i den disciplin fra Real Madrid-stjernen.

Men det betød intet for Portugal, som uproblematisk kunne køre 2-0-sejren hjem, hvilket betyder, at de er kvalificeret til næste års VM-slutrunde. Derimod venter der nu to playoff-kampe for Schweiz.

Skriv en kommentar