Sensation: Sydkorea sender Tyskland ud af VM

0

Sydkorea vandt her til aften 2-0 over et storsatsende tysk mandskab. Dermed er de forsvarende verdensmestre ude af VM.

Tyskland skulle hente en sejr på minimum et mål i dagens kamp mod Sydkorea, hvis de skulle være sikre på videre avancement.

Sydkorea skulle hente en sejr og håbe på en Mexico-sejr i den anden kamp, hvis de skulle videre.

Tyskerne havde svært ved at tilspille sig nogle store chancer i den indledende fase af kampen.

I stedet var Sydkorea tæt på at bringe sig i front, da Manuel Neuer gav en ripost i feltet efter 20 minutter, som han dog selv fik reddet sig ud af efterfølgende.

Tyskland sad på det meste af spillet, men Sydkoreas defensiv forhindrede, at der ikke blev lukket mål ind. Det gjorde defensiven også, da Mats Hummels kort før pausefløjt kom til en skudmulighed, som keeperen Hyun-Woo Cho fik snuppet.

I anden halvleg havde pause-teen gjort godt for tyskerne. De kom ud i et højere tempo, hvor først Leon Goretzka og siden hen Timo Werner kom frem til nogle gode muligheder.

Tyskerne havde mest boldbesiddelse, mens Sydkorea lå på lur efter omstillingsmuligheder.

De forsvarende verdensmestre pressede på for en scoring, hvor både Timo Werner, Marco Reus eller Toni Kroos kom frem til afslutninger, men uden det nødvendige slutprodukt.

Med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid kom Hummels frem til en stor chance, men han headede bolden forbi målet i en fri position på kanten af det lille felt.

I det efterfølgende minut kom Kroos tæt på igen, men hans flade afslutning blev snuppet af Sydkoreas keeper uden problemer.

I overtiden pressede Sydkorea på, og i et forsøg på at cleare bolden, fik Kroos spillet Kim Young-Gwon helt fri i feltet, hvorefter han sikkert scorede til 1-0.

Målet blev først midlertidigt underkendt, fordi linjedommeren vinkede for offside, men som VAR-billederne viste, så var det altså Kroos og ikke en sydkoreaner, der spillede Young-Gwon fri. Derfor blev dommen gjort om og målet galt.

Nu skulle tyskerne op at score to mål, da Sverige førte over Mexico. De satsede stort ved at tage Neuer op i angrebet og lade deres mål være tomt. Det fik den ultimative konsekvens, da Sydkorea slog en omstilling, hvor Heung-Min Son blev sendt i dybden. Han spurtede ned og indhentede bolden, som han køligt lagde i det tomme mål til 2-0.

Det blev også slutresultatet, og derfor sluttede Tyskland på sidstepladsen i gruppen, mens Sydkorea fik en tredjeplads.

Det betyder samtidig, at man for tredje slutrunde i træk kan konstatere, at de respektive, forsvarende verdensmestre ikke har sikret sig videre avancement fra gruppespillet.

Skriv en kommentar