Uruguay i semifinalen efter drama

0

Efter 1-1 i den ordinære spilletid skulle kampen ud i forlænget spilletid. Her havde Ghana alle tiders mulighed for at afgøre kampen, da Luiz Suarez fik rødt kort og Ghana fik et straffespark i sidste minut. Gyan kunne dog ikke score, og i straffesparkskonkurrencen var Uruguay bedst.

Både Uruguay og Ghana har overrasket positivt ved dette VM, og her til aften skulle det afgøres, hvilket af de to hold, der skulle videre til semifinalen, hvor Holland venter.

Der var spillet et kvarter, da Uruguay for første gang var farlige. Diego Forlan skød på mål, men Kingson i Ghana-målet fik reddet forsøget. Kort tid efter ville også Ghana være med. Sulley Muntari sendte et indlæg ind i feltet, men desværre for ham og Ghana, var der ingen, der nåede frem til indlægget.

Midtvejs i første halvleg måtte Kingson igen finde en redning frem, da Luiz Suarez sparkede på mål. Kingson fik fingerspidserne på, og sendte bolden ud til et hjørnespark.

Kevin Prince Boateng sendte efter en halv times spil bolden ind i feltet til Asamoah Gyan, der dog sparkede bolden tæt forbi den ene stolpe. Det så ud til, at første halvleg skulle ende uden scoringer, men Ghanas Muntari ville det anderledes. Han trykkede af for omkring 35 meters afstand og den flade afslutning snød Uruguay-keeper Muslera. Dermed var stillingen efter første halvleg 1-0 til Ghana.

Glæden var dog kort, for fem minutter inde i anden halvleg fik Uruguay udlignet. Det var Diego Forlan, der sparkede et frispark direkte i mål. Kingson tog et skridt til højre og ind bag sin egen mur, og dette gjorde, at der var god plads til at forsøget fra Forlan kunne gå i mål i den anden side af målet.

Efter scoringen forsøgte Uruguay at sætte sig på kampen, mens Ghana ikke havde meget at byde på, udover nogle optimistiske forsøg fra distancen. Begge hold jagtede den scoring, der kunne sikre dem videre avancement, men det lykkedes ikke for hverken Ghana eller Uruguay at få scoret, og kampen måtte dermed ud i forlænget spilletid.

Her fik Ghana en stor mulighed for at sikre sig sejren, da holdet i det 120. minut blev tildelt et straffespark, efter Luiz Suarez havde reddet bolden med hånden på målstregen. Suarez blev udvist, og Asamoah Gyan fik muligheden for at sende Ghana videre. Angriberen formåede dog ikke at udnytte den store mulighed. Han sendte nemlig bolden på overliggeren, og efterfølgende blev kampen fløjtet af.

Dermed skulle det afgøres ved straffesparkskonkurrence, og her misbrugte John Mensah og Adiyiah deres forsøg for Ghana, mens kun Pereira brændte for Uruguay. Det betyder, at Uruguay er klar til semifinalen, hvor de skal møde Holland.

Kampens spillere:

Uruguay – Diego Forlan:

Diego Forlan scorede det udlignende mål for Uruguay i anden halvleg, da han sendte bolden i mål direkte på frispark. Angriberen spillede generelt en god kamp, hvor han arbejdede godt for sit hold.

Ghana – Kevin Prince Boateng:

Boateng var Ghanas bedste spiller i kvartfinalen. Midtbanespilleren gik skiftevis med frem, når der skulle angribes, og med tilbage, når der skulle forsvares. Han var holdets spilfordeler.

Skriv en kommentar